CJ Cluj, pas important în accesarea creditului de 50 de milioane de euro. Se aprobă lista drumurilor ce vor fi reparate

CJ Cluj, pas important în accesarea creditului de 50 de milioane de euro. Se aprobă lista drumurilor ce vor fi reparate
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a prezentat miercuri detalii despre soluţia de finanţare pentru reabilitarea a 500 de kilometri de drumuri judeţene.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a anunţat că în prima şedinţă a deliberativului judeţean, cea din 28 septembrie 2016, va fi aprobată lista celor circa 500 de km de drumuri judeţene pe care Consiliul Judeţean Cluj le va reabilita prin intermediul finanţării asigurate de creditul de 50 de milioane de euro ce urmează a fi luat.

Deja forul judeţean a contractat serviciile unei firme de consultanţă pentru obţinerea creditului pentru drumuri. După aprobarea listei drumurilor care vor intra în reabilitare din aceşti bani, consultantul va demara procedura efectivă de licitaţie pentru desemnarea băncii sau a băncilor care finanţează proiectul.

Oficialii forului judeţean estimează că procedura de selecţie a finanţatorului pentru creditul la drumuri nu va depăşi două luni. Consultantul va avea misiunea să aleagă oferta cea mai avantajoasă pentru judeţul Cluj, ţinând cont de mai multe criterii, printre care dobânda şi perioada de graţie.

Consiliul Judeţean Cluj îşi propune ca primele sume de bani din creditul respectiv să fie trase în cursul lunii martie 2017, atunci când şi condiţiile vor permite executarea lucrărilor în infrastructură.

Alin Tişe a mai precizat că în lista drumurilor ce urmează a fi reabilitate cu ajutorul creditului vor putea intra exclusiv acele artere pentru care au fost elaborate SF (studiu de fezabilitate), PT (proiect tehnic) sau DALI (documentaţie de avizare pentru lucrări de intervenţii).

Totuşi, ulterior aprobării listei şi în funcţie şi de costurile efectiv înregistrate şi de economiile realizate, lista va putea fi revizuită prin includerea şi a unor noi drumuri, pentru care s-a realizat între timp documentaţia necesară.

Legat de problematica drumurilor judeţene, preşedintele CJ Cluj a informat că există perspective de soluţionare a diferendului existent cu societatea KIAT, fie în sensul continuării acestor contracte fie al rezilierii lor.

În momentul de faţă oferta tehnică a KIAT pentru cele patru drumuri pe care lucrările sunt suspendate este în analiză la direcţia de resort a Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte problema actualizării costurilor, cerută de către KIAT, Consiliul Judeţean a comunicat că aceasta poate avea loc strict în condiţiile legii, mai afirmă oficialul forului judeţean.

 

 

Comenteaza