CJ Cluj, plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu
- Scris de Ziua de Cluj
- 18 Sep 2017, 12:50
- Administraţie
- Ascultă știrea
Forul judeţean clujean informează că unele măsuri au fost imediate iar altele, stabilite cu termene, precum 2 octombrie 2017, sunt în implementare şi că problemele de la Pata Rât există de 70 de ani, iar acum Consiliul Județean Cluj încearcă să închidă definitiv și să ecologizeze această rampă.
Mai mult, Garda Națională de Mediu a efectuat un control în data de 31.08.2017 când a stabilit, de asemenea, măsuri de implementat (cu termen!!!) pe care Consiliul Județean Cluj le -a respectat întocmai, mai arată reprezentanţii CJ Cluj.
"Surpriza a fost că în data de 14.09.2017, Ministrul Mediului, incompetenta Graţiela Leocadia Gavrilescu, a instigat Garda de Mediu să anuleze termenele și măsurile propuse de această instituție și să aplice în mod abuziv alte sancțiuni.
Asta, în loc să se implice activ în rezolvarea problemei care este a României, nu doar a Clujului. Asta, în condițiile în care, în țară, există rampe neconforme în procedură de infrigement și ministrul incompetent nu e preocupat de ele.
Rampa de la Pata Rât este 90 % închisă și spre finalizare.
Abuzul făcut de incompetenta ministră care a instigat și a făcut presiuni asupra comisarilor Gărzii de Mediu (amenințându-i cu destituirea) nu poate rămâne fără consecințe.
Consiliul Județean Cluj va formula plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
Reamintim că autorităţile clujene s-au confruntat începând cu data de 22 iulie cu o deplasare a muntelui de gunoaie de pe vechea rampa Pata Rat şi cu scurgerea unor cantităţi importante de substanţe toxice care riscă să polueze puternic mediul înconjurător.
Ulterior, Comitetul judeţeran pentru situaţii de urgenţă a luat o hotărâre care a dat undă verde Consiliului Judeţean Cluj să intervină pentru oprirea scurgerilor de levigat şi petru epurarea celor circa 6.000 de metri cubi de substanţe toxice din zonă, procedură care se află acum în proces de realizare.