Cluj sub asaltul apelor: Pagube grave în școli și biserici din cauza precipitațiilor abundente

Cluj sub asaltul apelor: Pagube grave în școli și biserici din cauza precipitațiilor abundente

Două școli și mai multe biserici din județul Cluj sunt în pericol de prăbușire din cauza ploilor abundente din ultima vreme.

 

Consiliul Județean Cluj va aloca suma de 715.000 de lei (146.000 de euro) din fondul de rezervă pentru reparațiile construcțiilor din cinci comune.

„În urma fenomenelor meteorologice severe și dese din ultima perioadă, s-a constatat o degradare accentuată a clădirii ( Corpul 1)  școlii cu clasele V- VIII din localitatea Mociu, existând riscul să se prăbușească. Pentru acest corp de cladire s-a făcut o expertiză tehnică în care se recomandă demolarea cladirii. De asemenea în solicitare se precizează faptul că bugetul anului în curs nu a permis alocarea sumei necesare demolării”, au declarat reprezentanții Primăriei Mociu. 

De asemenea, în Cojocna se vor face lucrări de reabilitare și redimensionare a sistemului de canalizare.

„În contextul fenomenelor meteorologice din ultima perioadă din cauza debitelor acumulate, rețeaua comunală de canalizare și fosele septice individuale au fost suprasolicitate, apa deversându-se pe proprietățile învecinate. În procesul verbal al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cojocna se specifică faptul că realizarea lucrărilor de intervenție vor fi suportate parțial și de Primăria Cojocna”, spun reprezentanții primăriei. 

Comenteaza