Clujenii au luat cu asalt târgul de căţei

Clujenii au luat cu asalt târgul de căţei
Mai bine de două treimi dintre animalele fără adăpost care au fost prezente la târgul de la Polus Center şi-au găsit stăpân.

Târgul de adopţii de căţei organizat de Asociaţiile Trei Fraţi Pătaţi şi Amicii Noştri din Turda a avut loc pe tot parcursul zilei de ieri şi a atras un număr mare de clujeni. "Din cei 30 de căţei pe care i-am adus aici, la Cluj, am reuşit să donăm 20", a declarat Eva Pop, preşedintele asociaţiei Trei Fraţi Pătaţi. "A fost o acţiune de succes, pentru noi este o mare realizare să ştim că de acum au un stăpân. Sperăm că i-am dat pe mâini bune. Oricum, vom face verificări mai târziu", a precizat Pop.

Căţeii care au participat la eveniment au fost aleşi dintre cei mai tineri de la adăpostul care are, în prezent, în evidenţă peste 100 de animale. "Cu toţii sunt deparazitaţi, sterilizaţi şi, când ajung mai mărişori, asigurăm costul sterilizării, chiar dacă au fost adoptaţi. Suntem adepţii acestui procedeu", a adăugat Eva Pop. Câinii aflaţi la maturitate sunt mai puţin căutaţi, însă organizaţia turdeană colaborează cu o asociaţie din Italia care sprijină găsirea unui stăpân în această ţară. Evenimentul din Polus Center a mai cuprins demonstraţii de dresaj canin, standuri cu produse handmade, picturi şi dulciuri.

 

 

Comenteaza