Clujenii cer marcaje rutiere pe Calea Baciului

Clujenii cer marcaje rutiere pe Calea Baciului
Calea Baciului a fost reabilitată, marcajele rutiere lipsesc cu desăvârşire. Fapt care produce nemulţumiri atât în rândul locuitorilor din zonă, cât şi al şoferilor care tranzitează strada.

Traversarea străzii, precum şi delimitarea benzilor de circulaţie sunt elemente primordiale pentru siguranţa traficului rutier. Din nefericire, pe una dintre cele mai mari artere rutiere din Cluj-Napoca marcajele sunt inexistente. Aceasta chiar dacă oamenii s-au plâns în nenumărate rânduri despre acest aspect. Un clujean, sătul să aştepte trasarea marcajelor, a adresat, la începutul acestei săptămâni, o sesizare autorităţilor locale, prin intermediul portalului domnuleprimar.ro. 

"Când are de gând Primăria să traseze liniile de marcaj pe strada Calea Baciului? Dacă ne-am mirat de timpul exasperant de mult până ce lucrările au fost terminate, acum mai trebuie să aşteptăm încă pe atâta pentru nişte amărâte de linii. De asemenea, pe prima bandă pe sensul de mers dinspre Baciu spre Cluj-Napcoa de cel puţin o lună de zile au fost puse nişte semne de ciculaţie pentru a evita nişte guri de canal la care s-au facut sau urmează să se face nişte reparaţii. Deci dupa ce tot drumul a fost făcut nou acum o porţiune scurtă din prima bandă e blocată de aceste semne care trebuiesc ocolite", se arăta în sesizarea unui clujean.

Până la ora publicării articolului, solicitarea clujeanului nu primise niciun fel de răspuns din partea autorităţilor. În ajutorul clujenilor a sărit şi consilierul local Ioan Bîldea, care a adresat, joi, o solicitare către primărie. Acesta le cere autorităţilor să traseze marcajul rutier corespunzător în zona Calea Baciului, pentru a evita riscurile producerii unor accidente cauzate tocmai de lipsa semnalizării corespunzătoare a drumului.

"Vă rog să dispuneţi aplicarea marcajului rutier provizoriu sau definitiv pe zona modernizată a Căii Baciului. De o bună bucată de timp, asfaltul a fost turnat, dar marcajul rutier nu a fost aplicat nici măcar provizoriu. Cum pe o porţiune strada are patru benzi, lipsa marcajului creşte riscul de accidente rutiere", a transmis Ioan Bîldea într-o solicitare adresată Serviciului de siguranţa circulaţiei urbane din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza