Clujenii cu dizabilităţi, ajutaţi prin intermediul unui proiect european. Oamenii pot beneficia de o maşină pentru transport adaptat

Clujenii cu dizabilităţi, ajutaţi prin intermediul unui proiect european. Oamenii pot beneficia de o maşină pentru transport adaptat
Asociaţia Club Sportiv Roţile Abilităţii a lansat un proiect cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi. Programul oferă accesul la echipamente adaptate, oferind celor care au nevoie mijloace de transport speciale.

Asociaţia Club Sportiv Roţile Abilităţii a lansat, în premieră la nivel local, Structura de Economie Socială înfiinţată în proiectul Abilităţile Contează şi Economic. Prin intermediul acestui proiect, asociaţia îşi propune să ofere soluţii palpabile şi rezolvări practice pentru situaţiile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi să faciliteze integrarea acestora în comunitate.

"Acest proiect presupune înfiinţarea a opt structuri economice sociale, care vor oferi servicii persoanelor cu dizabilităţi: servicii de transport adaptat, servicii de reparaţii scaune şi servicii de intermediere", explică Tudor Isoc, managerul proiectului.

Asociaţia pune la dispoziţia utilizatorilor de fotoliu rulant o maşină complet adaptată şi echipată, pentru a asigura transportul persoanelor cu dizabilităţi în condiţii de maximă siguranţă.

"Maşina adaptată ne ajută la transport, într-o maşină micuţă multe persoane nu pot să îşi facă transferul şi atunci să poţi să te urci cu căruciorul în maşină este un lucru foarte bun", menţionează Ioana Tămaş, beneficiar al proiectului.

În acest moment, la Cluj-Napoca au fost angajate un număr de şapte persoane, dintre care trei fac parte din grupuri vulnerabile. Profitul obţinut din livrarea serviciilor Structurii de Economie Socială este reinvestit în activităţi organizate de Asociaţia Club Sportiv Roţile Abilităţii dedicate incluziunii persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul Abilităţile Contează şi Economic este derulat de Fundaţia Motivation România şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Astfel de structuri au mai fost înfiinţate în judeţe precum Braşov, Buzău, Cluj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sibiu şi Timişoara.

 

Comenteaza