Video Clujul dă lecții Bucureștiului. Pe banii Uniunii Europene

Clujul dă lecții Bucureștiului. Pe banii Uniunii Europene

În ultimii ani, autoritățile din Cluj-Napoca au făcut investiții majore din fonduri europene în tot ceea ce înseamnă transport public.

Modernizarea liniilor de tramvai care străbat orașul din inima Transilvaniei era necesară nu doar din motive de eficiență a traficului, ci și din cauza poluării sonore intense și a deteriorării străzilor din jur. Dar proiectele cu bani europeni nu s-au oprit aici: autoritățile au atras investiții importante pentru achiziția de tramvaie, autobuze electrice și automate de bilete, reabilitarea străzilor care tranzitau liniile de tramvai modernizate, construcția de piste și stații de închiriat biciclete, scrie startupcafe.ro. 

“Reabilitarea liniei de tramvai în municipiul Cluj-Napoca au fost unele dintre primele proiecte (lucrare împărţită în două tronsoane, n.red.). Au însumat peste 25 de milioane de euro investite în reabilitarea liniei de tramvai. Proiectele au fost semnate în anul 2010 şi au durat trei ani de zile implementarea", explică Ovidiu Cîmpeanu, directorul departamentului de dezvoltare locală — Cluj Napoca.

Articolul mai pomenşte şi alte proiecte realizare cu bani de la UE 

Proiect de ticketing

Primul oraș din România care a introdus autobuzele electrice

Reabilitarea străzilor și trotuarelor de pe traseul a liniilor de tramvai 

Stații de închiriere biciclete

 

Comenteaza