Clujul s-a ales cu un cluster IT

Clujul s-a ales cu un cluster IT
Consiliul Judeţean a acceptat să participe la constiuirea Asociaţiei „Cluj IT", structură în care sunt implicate peste 30 de firme de profil, dar şi univeristăţile clujene, alături de Agenţia Regională de Dezvoltare Nord -Vest (ADRNV). Din partea PSD, Dan Canta a propus ca din conducerea acestei asociaţii să facă parte şi reprezentantul Consiliului Judeţean.
">

Scopul acestei asociaţii este de a încuraja colaborarea între mediul privat şi mediul public, pentru dezvoltarea unor proiecte comune, care să vină în sprijinul comunităţii, a arătat reprezentantul clusterului, Andreea Colceriu. Aceastră structură ar urma să acceseze fonduri europene, în vederea dezvoltării unor programe de cercetare, a explicat şi liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu. Bugetul de pornire, susţinut exclusiv din contribuţia partenerilor privaţi, este de 140.000 de lei, urmând ca asociaţia să activeze în incinta parcului industrial Tetarom I, de pe strada Tăietura Turcului.

Consilierii judeţeni s-au arătat nemulţumiţi de invitaţia de a deveni parte din această asociaţie, atâta timp cât nu vor face parte din conducerea ei. „Nu înţeleg de ce nu s-a prevăzut în statutul asociaţiei ca noi, Consiliul Judeţean, să facem parte din Consiliul de Administrare?", a întrebat Dan Canta. Andreea Colceriu a răspuns că s-a prevăzut înfiinţarea unui consiliu strategic, care să vină să propună programe Consiliului Director al Asociaţiei: „Autorităţile locale vor fi parte din acest consiliu strategic, al cărui statut este definit în statul asociaţiei".

Consilierii au arătat că nu este suficient să fie reprezentaţi într-un consiliu strategic şi că, pentru a evita o altă situaţie de delapidare, de genul celei cu care s-a confruntat ADRNV de curând, se impune ca liderul administraţiei judeţene să fie parte din conducerea Asociaţiei. Preşedintele Horea Uioreanu a fost însărcinat să reprezinte interesele forului în această direcţie. Reprezentanţii Clusterului IT sunt au fost de acord, în principiu, cu această recomandare, cu amendamentul că propunerea trebuie aprobată şi de firmele partenere în asociaţie.

 

Etichete
Comenteaza