Clujul scapă de străzile private, din aprilie! Boc: "Primul venit, primul servit"

Clujul scapă de străzile private, din aprilie! Boc: "Primul venit, primul servit"

Proiectul de hotărâre care flexibilizează modalitatea de preluare a străzilor private din municipiu în proprietatea publică a oraşului ar urma să fie adoptat luna viitoare. Primarul Boc îi îndeamnă pe clujeni să pregătească deja actele. 

"În luna aprilie, cel mai probabil, va intrat pe ordinea de zi (a şedinţei de Consiliu Local, n.red.) proiectul de hotărâre privind simplificarea procedurii de preluare a străzilor private din municipiul Cluj-Napoca în proprietate publică. Sunt acele străzi făcute între ansamblurile imobiliare, de către privaţi, şi care sunt fie în proprietatea dezvoltatorului, fie a celor care au cumpărat imobile", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Noua regulă se aplică doar drumurilor private cu circulaţie publică nelimitată, fără barieră. Proprietarii străzii vor putea, pe baza unei declaraţii făcute la notar, să doneze drumul municipalităţii clujene fără să mai fie nevoie să se ocupe de cadastrare şi de intabulare.  

VEZI ŞI 3 condiţii obligatorii pentru preluarea străzilor private din Cluj-Napoca de către Primărie

"Drumul trebuie să fie deschis circulaţiei publice, terenul reglementat prin PUZ sau PUD. Drumul trebuie să fie realizat. Îl vom prelua în ampriza existentă. Proprietarii vor trebui să semneze o cerere (individual sau colectiv), la care se ataşează extrasul CF, şi să facă la notar actul de renunţare sau donaţie. Documentele se depun la Primărie, noi le verificăm, şi după ce avem adoptat HCL-ul, a doua zi putem merge să astupăm gropi, să intre serviciul de salubritate, să punem iluminat stradal şi apoi să trecem la alte lucrări de infrastructură care au nevoie de autorizaţie de construire", a explicat primarul Clujului, rugându-i pe cei interesaţi să înceapă demersurile legale: "Primul venit, primul servit".

Ultima stradă privată intrată în proprietatea municipalităţii clujene, în 2016, este Edgar Quinet. 

 

 

 

 

 

 

Comenteaza