Şcolile din mediul rural din Cluj vor avea apă potabilă de 3,3 milioane lei

Şcolile din mediul rural din Cluj vor avea apă potabilă de 3,3 milioane lei
Mai multe şcoli din mediul rural vor avea apă potabilă şi canalizare într-un proiect al Consiliului Judeţean, în valoare de 3,3 milioane de lei.

Consiliul Judeţean Cluj a întocmit anul trecut un studiu de fezabilitate, cu Compania de Apă "Somemş", care stabileşte pentru fiecare şcoală fără apă şi canalizare branşarea la reţeaua publică de apă potabilă, dacă aceasta există sau este în curs de realizare, prin intermediul unei conducte de branşament şi  prevederea sistemelor de filtrare şi  sau tratare a apei dacă sursa există dar apa nu este potabilă.

Durata de execuţie estimată pentru o unitate de învăţământ este de două luni şi include proiectare, studii de teren, obţinerea avizelor, acorduri, autorizaţie de construire, organizarea procedurii de achiziţie publică, organizare de şantier şi execuţia lucrărilor.


Având în vedere necesitatea derulării în continuare a etapelor necesare implementării acestui program, la solicitarea Consiliului Judetean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat o prioritizare, pe comune, a unităţilor de învăţământ care vor beneficia de Programul "Introducerea apei şi realizarea canalizării la şcolile şi grădiniţele din mediul rural".


Finanţarea Programului se va asigura din Bugetul Consiliului Judeţean, pe bază de contracte de asociere încheiate de Judetul Cluj cu consiliile locale vizate, asociere care se va face pe baza unui contract cadru, al cărui conţinut va fi supus, ulterior, aprobării Consiliului Judeţean.
Valoarea estimată a Programului, rezultată din studiul de fezabilitate, este de 3.300.000 lei.

 

Comenteaza