Foto Comuna din Cluj care își face centru balnear pe o suprafață de 6 hectare

Comuna din Cluj care își face centru balnear pe o suprafață de 6 hectare
| Foto: imagine ilustrativă - g4media.ro
Comuna din Cluj care își face centru balnear pe o suprafață de 6 hectare
Comuna din Cluj care își face centru balnear pe o suprafață de 6 hectare
Comuna din Cluj care își face centru balnear pe o suprafață de 6 hectare

Un centru balnear cu spații de cazare, parc, zonă verde și alei velo/pietonale urmează să fie edificat pe o suprafață totală de peste 6 hectare în localitatea Jucu de Sus, comuna Jucu, județul Cluj.

Proiectul, aflat în etapa elaborării PUZ-ului, va fi prezent pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj de joi, 20 iunie 2024.

Totalul suprafeței studiate este de 67.623 mp. Beneficiarul investiției este comuna Jucu.

Comuna din Cluj care își face centru balnear pe o suprafață de 6 hectare

Potrivit documentației, prezenta lucrare se realizează în scopul sistematizării si dezvoltarii turistice a zonei, în vederea constituirii unei zone de turism si agrement. Principalele obiective ale prezentului proiect sunt:

1. Configurarea unei trame stradale care să fie nu doar eficientă ci să asigure și calitatea vieții locuitorilor din zonă. Toate zonele verzi vor fi interconectate prin alei pietonale.

2. Împărțirea optimă și eficientă a terenului, care să țină cont de condițiile din teren și care să asigure un standard de viață ridicat. Parcela cu zona dedicata turismului si agrementului, cu constructii pentru turismul balnear are suprafata de 10 694 mp. Zona dedicata doar infrastructurii pentru tratament, fără construcții de mari dimensiuni în zona lacurilor, va avea
suprafața de 15.387 mp.

3. Identificarea zonelor care au vocație pentru amplasarea funcțiunilor de interes public de tip: stație de autobuz, comerț, servicii, turism si agrement. In partea de sud a terenului studiat a fost amplasata zona de turism și agrement deoarece acolo este accesul cel mai facil.

Investiția propusă va avea un impact pozitiv atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, favorizând dezvoltarea întregii zone din acest trup de intravilan. Data fiind descoperirea resursei naturale de sare si apa sarata in aceasta zona in cantitati mari, amenajarea unui centru baleno- climateric va avea rolul de a atrage turiști în această zonă. Prin promovare și accesibilizare, locul va deveni mai cunoscut, iar aportul de localnici și turiști va avea un impact pozitiv asupra economiei si mediului social din zonă. Prin această investiție se vor crea noi locuri de munca, atât în timpul lucrărilor de construcție, cât mai ales după darea in folosință a centrului balneo-clomateric și va aduce un aport financiar constant autoritatilor locale și micilor întreprinderi private locale”, se mai arată în memoriul justificativ.

Despre acest proiect a vorbit și primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, la ZIUA LIVE, în urmă cu câteva săptămâni.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea” - Pojar.
Comenteaza