Video Conducta buclucașă din Florești: „E a cincea oară când se sparge” / Cum vrea primarul să rezolve problema

Conducta buclucașă din Florești: „E a cincea oară când se sparge” / Cum vrea primarul să rezolve problema
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Este vorba de conducta principală de apă din comuna Florești, de pe strada Eroilor (DN1). Edilul Bogdan Pivariu spune că aceasta este foarte veche și se caută finanțare pentru una nouă.

Primarul Floreștiului a vorbit, la ZIUA LIVE, despre această problemă și a explicat cum vrea să o rezolve.

Este a cincea oară când apare avarie în acea zonă. Conducta este una foarte veche, o magistrală. Am fost și eu acolo și am văzut. S-a lucrat la 6-7 metri adâncime. Am avut întâlnire cu directorul Companiei de Apă Someș pentru a vedea exact care sunt problemele acolo, cum putem noi ajuta și ceea ce vor ei să facă, pentru că la de fiecare dată când a apărut o avarie a fost un deranj maxim pe drumul național.

Nu doar pe drumul național, pentru că aglomerația s-a resimțit în toată comuna chiar și în comunele învecinate. Intervenția a fost una îngreunată pentru că s-a lucrat adânc. S-a surpat pământul și lucrările au fost mult mai ample pentru a putea remedia acea conductă, iar traficul, spre ghinionul nostru, chiar în primele zile de școală, s-a derulat pe o singură bandă”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Edilul a precizat că se caută finanțare pentru a realiza proiectul împreună cu reprezentanții Companiei de Apă.

Noi am intrat într-o discuție pentru preluarea apelor pluviale și am intensificat controalele pentru cei care au apa pluvială legată la conducta de apă menajeră. Vrem să rezolvăm anumite probleme. De asemenea, suntem în discuție cu specialiștii pentru a prelua cât mai mult din apele pluviale. Conducta de care discutăm este o magistrală care adună tot ceea ce înseamnă Florești, Gilău, Săvădisla, din amonte.

Dacă ploaia ne-ar fi prins cu această conductă nefuncțională, așa cum era ea în avarie, exista riscul producerii unor inundații foarte mari, poate chiar tragedii. Mă bucur că au reușit să închidă conducta cu 15 minute înainte de ploaia aceea foarte mare, din toată zona, care a pus presiune pe canalizări.

Noi avem un proiect de dublare a acestei magistrale, care merge pe o altă zonă, pe zona sudică, ca să colectăm cât mai mult. Din păcate, axele de finanțare de pe fonduri europene nu permit să luăm bani, dar suntem foarte atenți și încercăm să identificăm alte surse de finanțare alături de Compania de Apă pentru a putea realiza proiectul. Vrem să rezolvăm lucrurile”, a explicat Pivariu.

Acesta a mai spus că drumul național este al celor de la CNAIR și este nevoie de avizul lor. Investiția pentru o nouă conductă se ridică la peste 60 de milioane de lei.

Comenteaza