Consilier local: semafor din Mănăştur, pericol pentru trafic

Consilier local: semafor din Mănăştur, pericol pentru trafic
Semaforul de la magazinul Kaufland din cartierul Mănăștur e periculos pentru pietoni, avertizează un consilier local din opoziţie.

"La puțin timp după ce Comisia municipală de sistematizare a circulației a decis semaforizarea accesului auto în parcarea magazinului Kaufland din Mănăștur, au apărut și reclamațiile șoferilor. În loc să ajute, semafoarele montate au blocat circulația pe ambele sensuri ale străzii Câmpului", spune Ioan Bâldea, consilier local din partea PNL şi vicepreşedinte al filialei locale a partidului.

"Drept urmare, după câteva zile de funcționare, semaforizarea s-a oprit pe intermitent. Din păcate însă, chiar și nefuncțional, unul din semafoare, cel de la trecerea de pietoni de pe strada Câmpului din dreptul Kaufland, este periculos pentru că maschează indicatorul rutier „trecere de pietoni". Cum atât traficul rutier, cât și cel pietonal se desfășoară intens pe strada Câmpului, riscul de accidentare este mare pentru cei care traversează strada ca să ajungă la supermarket. Acest lucru mi-a fost semnalat de mai mulți locuitori din zonă".

Bâldea îi cere primarului Emil Boc să dispună "semnalizarea corespunzătoare" a trecerii de pietoni "prin demontarea semafoarelor", astfel încât indicatoarele să fie vizibile participanților la trafic.

Etichete
Comenteaza