Consilierii judeţeni au aprobat exproprierile în zona Aeroportului VIDEO

Consilierii judeţeni au aprobat exproprierile în zona Aeroportului VIDEO
Lucrările pentru devierea Someşului în zona Aeroportului Cluj vor începe atunci când vremea va permite acest lucru. Proiectul este necesar pentru ca noua pistă de 2.100 de metri să fie prelungită până la 3.500 de metri, ca si la CLuj să poată ateriza avioane de mari dimensiuni. Astăzi, consilierii judeţeni au aprobat şi trecerea în domeniul public a terenurilor expropriate de pe traseul noii piste.

După ce în 29 noiembrie au existat discuţii între consilieri şi hotârârea privind exproprierile nu a primit suficiente voturi, acesta a fost aprobată astăzi. Hotărârea prevede includerea în domeniul public a 50 de parcele de teren expropriate pentru continuarea lucrărilor la noua pistă de 3.500 de metri.

"S-a aprobat continuarea exproprierilor acolo. practic ne indreptam spre definitivarea proiectului. speram ca anul viitor sa terminam prima parte de 2100 metri, dupa aceea devierea somesului si pista de 3500 metri sa se incheie in urmatorii trei ani", a declarat Horia Uioreanu, preşedinte CJ Cluj.

Directorul Aeroportului International Cluj, David Ciceo, a fost prezent la şedinţa Consiliului Judeţean pentru a urmări îndeaproape votul consilierilor, după surpriza neplăcută de la şedinţa anterioară.

"Ne bucuram ca acest proiect este sprijinit foarte mult de consiliul juetean, directia apelor si compania de drumuri si speram sa fie gata in vara anului viitor. ati avut emotii dupa ultima sedinta? inteleg ca au fost probleme tehnice, procedurale care acum au fost rezolvate", spune David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

Direcţia Apelor a obţinut pentru anul viitor finanţare de 12 milioane de lei, din totalul de aproape 60 de milioane necesare pentru devierea Someşului, care va permite realizarea pistei de 3.500 de metri. Noua pistă costă 38 de milioane de euro, iar primii 2100 de metri au termen de finalizare luna iunie 2013.

 

Comenteaza