Consilierii USL ameninţă că vor boicota şedinţa lui Boc

Consilierii USL ameninţă că vor boicota şedinţa lui Boc
Primarul Emil Boc a convocat din nou consilierii locali pentru o şedinţă ordinară - pe 6 noiembrie - fără a le oferi acestora suficient timp pentru a studia proiectele de hotărâre, de pe ordinea de zi a şedinţei. Consilierii locali USL spun că i-au cerut lui Boc să nu se mai grăbească şi să convoace şedinţa joi. Este pentru a doua oară, însă, când cererea consilierilor din opoziţie este neglijată, astfel că aceştia ameninţă că nu vor vota niciuna din propunerile lui Boc.

Legea administraţiei publice locale spune că şedinţele ordinare ale plenului Consiliului Local trebuie convocate în scris, cu minim cinci zile înainte. La Cluj-Napoca, aleşii locali din partea opoziţiei se plâng de graba cu care primarul Emil Boc s-a obişnuit să convoace aceste şedinţe. „Nu se poate să fim anunţaţi vineri să ne ridicăm proiectele, iar marţi să avem deja şedinţa. Timpul este insuficient pentru a studia proiectele de hotărâre, mai ales că sunt consilieri care nu pot veni chiar în ziua respectivă să le ridice de la primărie", a spus reprezentantul PSD,Gabriel Oniga.

Consilierul PNL Steluţa Cătăniciu a explicat că împreună cu colegii ei i-a solicitat primarului să convoace şedinţa pentru ziua de joi.

Ni se acordă prea puţin timp pentru a evalua proiectele de hotărâre. Nu toată lumea poate ajunge vineri să-şi ridice proiectele de la primărie. Sâmbăta şi duminica oricum nu lucrează nimeni la Primărie. Îţi mai rămâne la dispoziţie doar ziua de luni să şi ridici proiectele, să le şi verifici, să participi şi la comisiile de specialitate. Nu înţelegem de ce se grăbeşte aşa primarul. Chiar i-am cerut să convoace toate şedinţele pentru joi, pentru ca toţi consilierii să aibă timp să se pregătească, dar văd că nu a ţinut cont de cererea noastră", a spus Cătăniciu. Consilierul PNL Elena Uioreanu a spus că Boc ar fi trebuit să ţină cont de propunerea USL: „Este pentru a doua oară când ne convoacă în şedinţă marţi şi nu joi, aşa cum i-am cerut noi". Reprezentanţii USL au avertizat că nu sunt dispuşi să-l lase pe primar să facă ce doreşte.

Nu văd de ce atâta grabă. De ce să nu ni se dea posibilitatea să studiem cum trebuie aceste proiecte înainte de a le adopta? Pentru că nu a ţinut seama de solicitarea noastră, vom lua măsuri. Cel mai probabil ne vom abţine de la vot, la toate proiectele propuse de primar. Şi dacă domnului primar îi va lipsi vreun consilier din coaliţie, atunci va înţelege cât de important este şi votul nostru", a spus Cătăniciu.

Din partea primăriei, şeful biroului mass-media, Oana Buzatu, a precizat că decizia de convocare a şedinţei ordinare nu aparţine primarului.

S-a decis la nivelul Biroului de coordonare a relaţiei cu consiliul. Oricum, nimeni nu ar avea mai mult timp în primărie să se ocupe de elaborarea acestor proiecte. Consilierii au fost anunţaţi cu cinci zile înainte despre şedinţă, n-au decât să-şi facă treaba. Ar fi trebuit să-şi ridice la timp proiectele şi să participe la şedinţele comisiilor de specialitate. În comisii au posibilitatea să studieze aceste proiecte", a spus Oana Buzatu.

 

Comenteaza