Consiliul Județean Cluj: încă un milion de lei, finanțare nerambursabilă, pentru cultele religioase

Consiliul Județean Cluj: încă un milion de lei, finanțare nerambursabilă, pentru cultele religioase

Forul administrativ județean lansează cea de-a doua sesiune de finanțare nerambursabilă pentru cultele religioase din Cluj.

Unitățile de cult din raza administrativ-teritorială a județului Cluj aparținând cultelor religioase recunoscute în România, care nu au beneficiat de finanțare nerambursabilă în cadrul primei sesiuni, sunt invitate începând de luni, 15 aprilie a.c. și până marți, 14 mai a.c., ora 12.00, să pregătească și să depună cererile de finanțare.

Cunoscând ampla activitate filantropică derulată de biserici în întreg județul, dar și nevoile reale pe care aceste instituții le au pentru a întreprinde aceste acțiuni, am decis să venim în sprijinul celor care nu au obținut fonduri în cadrul primei sesiuni de finanțare. Asta, deoarece numeroase inițiative și proiecte extrem de benefice pentru clujeni, concepute de biserici, mai au încă nevoie de finanțare. Îi îndemn, deci, pe reprezentanții acestora să profite de noua oportunitate pe care le-o oferim pentru susținerea proiectelor lor”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

La fel ca și în cadrul primei etape, cei interesați au posibilitatea de a încărca documentele on-line, pe platforma Ghișeul Unic (https://public.cluj.archi), sau de a le depune fizic, pe suport hârtie, la registratura Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește suma alocată pentru susținerea inițiativelor care se încadrează în sfera cultelor religioase, pentru cea de-a doua sesiune, este de 980.000 de lei, bani asigurați din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.

Documentația necesară finanțării nerambursabile, respectiv formularele tip, documentele care trebuie anexate acestora, precum și regulamentele pe baza cărora se realizează evaluarea și selecția proiectelor, poate fi consultată prin accesarea site-ului oficial al instituției www.cjcluj.ro.

Comenteaza