Consiliul Județean Cluj vrea să preia Stațiunea Muntele Băișorii și Vlădeasa

Consiliul Județean Cluj vrea să preia Stațiunea Muntele Băișorii și Vlădeasa

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat vineri, în ședința forului județean, că își dorește preluarea în proprietatea județului a celor două stațiuni de schi, pentru administrarea și modernizarea acestora.

Tișe susține că primăriile comunelor Băișoara și Săcuieu nu au fonduri suficiente pentru a investi în cele două obiective turistice, motiv pentru care intenționează ca proprietățile să fie transferate Consiliului Județean Cluj.

"Vreau să preluăm tot ce înseamnă Băișoara, pârtie de schi și tot complexul la noi, anul acesta, după cum îmi doresc și la Vlădeasa să ne implicăm și să facem un alt centru. Primăria din Băișoara nu are nicio șansă să facă mai mult decât au făcut până acum. Nu au resurse, nici proiectul tehnic nu a fost bine făcut, pârtia e cum e, însă avem parcarea acolo, avem posibilitatea de a prelua de la primărie și cred că pentru consiliul județean ar fi un efort mic ca să poată să investească și să modernizeze acel obiectiv turistic. Deci, poziția mea este de a lua la consiliul judetean într-un transfer public-public, de a prelua de la Băișoara pârtia de schi cu tot ce are în momentul de față primăria în proprietate", a declarat președintele CJ.

Daniela Nicula, consilier județean PSD și proprietară a mai multor imobile din Băișoara, a atras atenția președitelui CJ asupra faptului că nu este respectat Planul Urbanistic General (PUG) existent, nu există iluminat public, amintind și de un incident în care o ambulanță nu a putut înainta din cauza mașinilor parcate care blocau circulația.

"Mă bucură foarte mult faptul că aud lucrul acesta. Aș vrea să vă mai spun că există un PUG care este făcut, de care nu ține nimeni cont. Se construiește aiurea, gardurile se fac până în șosea, efectiv a fost o situație în care a venit SMURD-ul și nu au putut să treacă, având în vedere că s-a parcat și pe stânga, și pe dreapta mașinie, au trebuit să stea și să aștepte. Nu sunt refugii, nu este iluminat, nu este nimic și nu pot să o numesc stațiune", a arătat Nicula.

Alin Tișe a reiterat că primăria comunei Băișoara nu va reuși să remedieze problemele din propriul buget, motiv pentru care se impune cu atât mai mult preluarea obiectivului turistic în proprietatea Consiliului Județean Cluj.

"Dacă nu o vom prelua, va fi dificil pentru comuna Băișoara să facă din bugetul propriu aceste cheltuieli. Ar putea lua bani europeni, doar că s-ar putea să nu aibă bani nici de cofinanțări. Soluția ar fi să intervenim noi acolo și să îi ajutăm", a conchis președintele CJ.

Comenteaza