Consiliul Local a aprobat modernizarea Căii Someşeni

Consiliul Local a aprobat modernizarea Căii Someşeni
Consilierii Locali au aprobat în cadrul şedinţei de astăzi proiectul de modernizare a Căiii Someşeni, costul luicrărilor fiind estimat la aproximativ 8 milioane de lei.

Consilierii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Modernizare Calea Someseni, din municipiul Cluj-Napoca".

Calea Someşeni începe din vecinătatea intersecţiei cu strada Meşterul Manole şi are o lungime de 3.088 metri. Lucrările, care vor fi executate de asocierea Diferit SRL - Kiat Construct SRL, costă 6,7 milioane de lei plus TVA (aproximativ 8,3 milioane de lei) şi urmează să dureze o jumătate de an.

„Pe Calea Someşeni, datorită traficului, a capacităţii portante insuficiente a sistemului rutier, foarte degradat, precum şi a faptului că nu este asigurată scurgerea apelor acestea stagnând pe partea carosabilă, formând bălţi şi infiltrându-se în corpul drumului, circulaţia se desfăşoară în condiţii improprii", arată Consiliul Local în proiectul de Hotărâre ce va fi analizat mâine. „Suprafaţa de rulare prezintă numeroase deteriorări, cedări, refulări, fainţări, gropi care duc la o utilizare în condiţii total necorespunzătoare cerinţelor de trafic auto şi pietonal actuale". Lucrările pentru modernizarea străzii cuprind partea carosabilă, zona trotuarelor şi scurgerea apelor. „Se impun lucrări în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie auto şi pietonală cu privire la confortul, siguranţa şi funcţionalitatea acestora", se arată în proiectul de HCL.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi a fost aprobat şi proiectul de modernizare a străzii Viile Nădăşel, în acest caz lucrările fiind estimate la aproximativ 3 mil lei, fiind programate să dureze circa opt luni.

 

Comenteaza