Continuă digitalizarea Clujului. Ce se va achiziționa de 2,4 mil. euro

Continuă digitalizarea Clujului. Ce se va achiziționa de 2,4 mil. euro
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Digitalizarea continuă în județul Cluj cu un nou proiect dedicat contorizării inteligente a apei. Este vorba de o investiție din fonduri europene cu o valoare de 2,4 milioane de euro.

Compania de Apă „Someș”, operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată- contorizare inteligentă”.

Investiția, parte a mega-proiectului european în valoare de 404 milioane de euro, urmărește eficientizarea și sustenabilitatea, prin digitalizare, a infrastructurii de apă din județul Cluj, respectiv optimizarea operării și creșterea siguranței în exploatare.

„Suntem bucuroși că putem să inovăm constant, prin implementarea de noi sisteme inteligente, care contribuie în mod direct la creșterea confortului clujenilor. De exemplu, posibilitatea citirii indexului contoarelor de apă de la distanță va reduce inconvenientele pentru cetățeni și va oferi rapiditate în emiterea și plata electronică a facturilor”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Investiția prevede achiziționarea și montarea a 111 debitmetre electromagnetice cu senzori de presiune aferenți, 5.700 contoare de apă rece electromagnetice, 350 data-loggere de presiune și debit, 32 de module de interfețe digitale și o platformă software pentru managementul inteligent al sistemului de monitorizare/contorizare.

Contractul de finanțare are o valoare de 11.790.866 lei, din care 94% reprezintă fonduri publice nerambursabile, respectiv 85% fonduri europene, 13% fonduri guvernamentale şi 2% fonduri ale Consiliului Județean Cluj. Diferența de 6% este asigurată de Compania de Apă Someș.

Comenteaza