Contractor al primăriei, trimis în judecată de DNA

Contractor al primăriei, trimis în judecată de DNA
Directorul şi administratorul societăţii Astor Com din Târgu-Mureş au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru dare de mită în scopul obţinerii unui aviz pentru o lucrare efectuată cu fonduri PHARE. Astor Com şi-a adjudecat recent contractul de furnizare de piatră naturală pentru zonele pietonale din Cluj-Napoca.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a trimis în judecată pe administratorul Petrică Sala şi directorul Silviu Sala sub acuza dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. Potrivit anchetatorilor, cei doi i-ar fi dat 12.000 de euro lui Ioan Tăutu, inginer senior la firma de consultanţă Inocsa Ingenieria SL Madrid Sucursala Bucureşti pentru a aviza nişte lucrări care au fost decontate fără a fi efectuate în realitate de societatea Astor Com.

“Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor desemnase firma de consultanţă să supravegheze efectuarea lucrărilor de construcţie şi să certifice plăţile datorate contractorului în cadrul executării proiectului intitulat «Reabilitare drumuri urbane în staţiunea Balneoclimaterică Sovata» (proiect finanţat din fonduri PHARE), persoanele de la care inculpatul Tăutu Ioan a primit mita fiind reprezentanţii uneia dintre firmele care au contractat efectuarea acestor lucrări”, arată rechizitoriul DNA.

Astor Com a fost desemnată de reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca drept câştigătoare a contractului pentru furnizarea de calupuri de piatră naturală pentru pavarea unor străzi ce devin pietonale. Contractul e valabil un an, pentru cantitatea maximă de 800 de tone, la preţul de 499 de lei pe tonă.

Comenteaza