Contractul pentru Școala Gimnazială din cartierul Borhanci a fost semnat

O nouă școală cu 27 săli de clasă pentru 675 de copii, sală de sport, laboratoare, sală de mese și spații tehnice. Investiție în educație de peste 10 mil. euro - finanțare asigurată prin P.N.R.R.

"Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție pentru proiectul „Școala Gimnazială Borhanci” în valoare de 10.270.048,12 euro (50.323.235,80 lei). Durata contractului este de 560 zile, din care 110 zile termen proiectare și 450 zile termen execuție lucrări. Câștigătorul contractului este Asocierea Axial Construct Invest - MRD Instal-Prodesign Engineering & Construction - DaroConstruct și subcontractanţi", a declarat edilul Emil Boc.

În cadrul proiectului se construiesc două imobile, unul destinat Școlii Gimnaziale format din 3 corpuri de clădire, care va avea acoperiș tip terasă circulabilă pe corpul A și necirculabilă pe corpurile B și C, și alăturat o sală de sport care va avea acoperiș tip terasă circulabilă. De asemenea, va fi amenajată curtea școlii și terenului aferent școlii.

Funcțiuni:
- 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi fiecare clasă
- 3 laboratoare, din care: 2 laboratoare de științe, 1 laborator de informatică
- sală de sport cu vestiare
- sală de mese cu bucătărie și anexe
- cancelarie, birouri
- spații tehnice: grupuri sanitare
- sisteme de instalații și branșamente la rețele de utilități

"Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiții în educație. Hub-ul Educațional din Borhanci va include creșă, grădiniță, școală gimnazială, sală de sport, liceu, bazin de înot și pădure-parc - facilități care au rolul de a crește calitatea vieții cetățenilor", a mai spus Boc. 

Comenteaza