”Bolnavii sunt extorcați” vs ”Are un CV de 40 de pagini”. Controverse în jurul unui medic clujean celebru

”Bolnavii sunt extorcați” vs ”Are un CV de 40 de pagini”. Controverse în jurul unui medic clujean celebru

Un medic clujean a devenit subiect de controverse, vineri, în Consiliul Local.

 

Primarul Emil Boc a avut inițiativa de a acorda titluri de cetățeni de onoare actualilor rectori ai universităților clujene de stat. E sigur acum că cinci dintre ei vor primi acest titlu onorific, după ce consilierii locali au validat propunerea primarului.


Printre cei cinci se află și Alexandru Irimie, rectorul Universității de Medicină și Farmacie. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, s-a opus vehement.


”E de notorietate că acest profesor nu a fost la niciun curs la universitate. Dacă îmi arătați un student care să îl fi văzut, îl aduc aici. Trăim toți în această comunitate. Irimie a fost și este conducătorul Institutului Oncologic, de 15 ani. Și toată lumea știe că bolnavii de cancer sunt extorcați de bani la institutul patronat de Irimie. Foarte multe lucruri s-au spus prea târziu, dar eu vă avertizez din timp. Eu vă spun înainte să reflectați, sunteți votați de cetățenii Clujului, care au vorbit de zeci de ori despre sistemul mizerabil. Chirurgie II nu mai e secție clinică, deci nu mai primește rezidenți, pentru că rectorul a transformat-o într-o secție neclinică. Totul pentru a-și plasa la conducere un om, Marius Fodor, care nu are grad universitar”, a spus Emanuel Ungureanu, în ședința de Consiliu Local.


Primarul Emil Boc i-a răspuns lui Ungureanu. ”Am dorit să subliniez dimensiunea universitară a Clujului și prestigiul universitar al fiecăruia dintre rectori. Ne-am concentrat simbolic pe actualii rectori, fără să ignorăm vreun rector care a condus universitățile în trecut. Dar decizia e acum vine în contextul centenarului. Domnul Irimie are un CV de 40 de pagini. Câți dintre noi avem un CV de 40 de pagini? UMF a devenit de referință de când Alexandru Irimie este rector, din 2012. Sunt mii de studenți francofoni care învață aici, suntem pe locul doi în Europa, după Franța, la numărul de studenți francofoni, iar domnului rector trebuie să îi mulțumim pentru o parte a reușitei”, a spus Boc.


Emanuel Ungureanu este un bun cunoscător al lumii medicale, din care a și făcut parte la un moment dat, ca asistent social. Numai că persoanele pe care el le arată cu degetul sunt, pe de altă parte, lăudate de primar. În 2008, controversatul medic Mihai Lucan a fost consilierul premierului Emil Boc; anul trecut, în urma plângerilor repetate ale lui Ungureanu, Lucan a fost ridicat de procurori. Deputatul îi mai indică printre medicii cu probleme cel puțin de ordin moral pe Alexandru Irimie, Ștefan Florian, Ioan Coman și mulți alții; pe majoritatea, primarul îi amintește la emisiunile la care este invitat, susținând despre Cluj că poate deveni datorită lor un AKH de România. AKH este spitalul din Viena unde s-a operat Traian Băsescu pe când era președinte; mulți alți români, majoritatea foarte bogați, se tratează la Viena pentru a evita internarea în spitale din România.

Comenteaza