Coridor velo-pietonal la Cluj. Asociere cu primarii din Gilău, Florești, Apahida, Jucu și Bonțida

Coridor velo-pietonal la Cluj. Asociere cu primarii din Gilău, Florești, Apahida, Jucu și Bonțida

Primarul Emil Boc a anunțat, la începutul anului, asocierea dintre municipiul Cluj-Napoca și comunele Gilău, Florești, Apahida și Bonțida, în vederea amenajării unui coridor velo-pietonal verde.

Consilierii locali vor aproba, în 7 martie 2022, proiectul privind aprobarea încheierii Acordului de asociere între U.A.T. Municipiul Cluj-Napoca și U.A.T. Comuna Gilău, U.A.T. Comuna Florești și U.A.T. Comuna Apahida, pentru realizarea, în parteneriat, a Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), a documentației tehnice pentru autorizația de construire (D.T.A.C.), precum și a tuturor studiilor conexe obiectivului de investiții „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș”, prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (P.M.U.D.) 2021-2030, aprobat prin Hotărârea nr. 2/18.01.2022. 

"Avem un mare proiect de pe malul Someșului, de la Gilău până la Apahida și apoi până la Bonțida. Am vorbit cu primarii și am convenit, ca după modelul realizării centurii metropolitane, să facem un model de colaborare pentru SF și apoi să depunem proiectul pentru bani europeni. În luna martie va fi aprobat în Consiliile Locale proiectul de asociere, iar apoi, în aprilie, se va scoate la licitație execuția. În zona Muzeului Apei a existat o piedică deoarece este zonă protejată, însă pe acea secțiune, pista de biciclete va fi integrată în proiectul Centurii Metropolitane", a declarat edilul la un post de radio local. 

De asemenea, în aprilie se vor termina și pistele de biciclete de pe Bdul. 21 Decembrie. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza