Video Cu drona deasupra Floreștiului. Cum arată „dormitorul Clujului” văzut de sus

Cu drona deasupra Floreștiului. Cum arată „dormitorul Clujului” văzut de sus

În ultimii 20 de ani, populația comunei Florești a crescut de 7 ori, iar acest lucru se vede cel mai bine în haosul urbanistic care a caracterizat, până de curând, dezvoltare comunității. În cea mai mare comună din România s-a construi mult, dar de multe ori fără cap. 

Comuna Florești a cunoscut o creștere explozivă a populației. Dacă în anul 2007 în Florești erau peste 7000 de locuitori, astăzi localitatea a trecut de 60.000 de locuitori. Mulți dintre noii floreșteni lucrează de fapt la Cluj-Napoca, dar au venit în comună din cauza locuințelor mult mai ieftine. Din acest motiv, comuna este numită  și „dormitorul Clujului”, poreclă de care noul primar Bogdan Pivariu a promis să scape. 

Odată cu explozia numărului de locuitori, a început și haosul urbanistic din Florești. Putem vedea trotuare care sunt prea înguste sau nu există deloc, blocuri fără au spații verzi și cu instalații depășite. Toate acestea au făcut greu de stabilit unde vor fi construite diversele instituții de care orice localitate are mare nevoie, cum sunt școlile sau grădinițele. Tot în Florești avem prea puține spații de parcare și drumuri insuficiente, iar lista poate continua. 

Comenteaza