Cui dau bani consilierii locali când nu dorm FOTO

Cui dau bani consilierii locali când nu dorm FOTO
Şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca de la miezul nopţii s-a încheiat în urmă cu câteva minute. Consilierii au aprobat cele patru puncte de pe ordinea de zi, primarul a subliniat importanţa tinerilor în viaţa Clujului, iar opoziţia nu a ezitat să îi reamintească edilului de gropile neplombate din oraş.

Primarul Emil Boc a specificat că şedinţa programată astăzi noapte are un caracter simbolic, de recunoaştere a statutului pe care tinerii îl au în Clujul universitar. "Ce se întâmplă în seara aceasta la Cluj este un fel de repetiţie cu public pentru 2015", a punctat edilul.

Consilierii au parcurs rapid primele 3 puncte de pe ordinea de zi, parteneriatul cu Federaţia Share, care gestionează proiectele legate de Cluj Caapitală Europeană a Tineretului 2015, au alocat cei 40.000 de lei pentru marcarea vizuală a intrărilor şi ieşirilor din oraş, au aprobat acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului cercetătoarei Rada Flavia Mihalcea.

De asemenea consilierii au fost informaţi cu privire la mai multe proiecte adresate tinerilor în care Primăria poate fi partener.

Consilierii din opozoţie l-au felicitat pe primarul Emil Boc că susţine tinerii: "Dincolo de simboluri şi imagine tinerii au nevoie de locuinţe, de locuri de muncă şi de facilităţi pe miilocaele de transport în comun, aşa cum au şi alte categorii", a atras atenţia consilierul PNL Ioana Borza.

Consilierii PNL s-au arătat nemulţumiţi că deşi au propus pe ordinea de zi un proiect cu privire la răscumpărarea terenurilor retrocedate ale unor şcoli, acesta nu a fost inclus pe agendă. Ei au exemplificat situaţia liceului Bariţiu, unde o bună parte din curte este retrocedată.

La finalul şedinţei la punctul diverse opoziţia nu a renunţat să îl roage pe primarul Emil Boc să intervină cu lucrări de plombare a gropilor din oraş.

"La intrarea în parkingul Primăriei este o groapă de o săptămână şi ceva, la intersecţia străzilor Delavrancea cu Brâncuşi este un alt crater şi în zona autogării este o situţie dezastruosă a carosabilului. Mâine vom merge noi cu roaba la 12 noaptea şi le asfaltăm, dar cu siguranţă o să ne amendaţi", a subliniat consilierul PSD Irimie Popa.

La şedinţă au fost prezenţi şi voluntari ai proiectului "Cluj never sleeps", care se desfăoară vineri şi sâmbătă noapte la Cluj, consilierii au primit tricouri cu inscripţia respectivă iar unii chiar le-au îmbrăcat. Din sală nu lipsit nici reprezentanţi ai organizaţiei de tineret a PDL, pregătiţi de petrecere.

 

Comenteaza