Video Cum a reușit primăria Florești să câștige „lupta” cu cei care aruncă gunoaie pe malurile Someșului. Pivariu: „Se vede clar o îmbunătățire”

Cum a reușit primăria Florești să câștige „lupta” cu cei care aruncă gunoaie pe malurile Someșului. Pivariu: „Se vede clar o îmbunătățire”
| Foto: Facebook.com/primariacomuneifloresti

Edilul celei mai mari comune din țară susține că, prin măsurile implementate de administrația pe care o conduce, s-a redus evident numărul celor care depozitează ilegal deșeuri pe albia râului Someș. 

Chiar în urmă cu câteva zile s-au aplicat amenzi în valoare de 24.500 lei în cadrul unei campanii de intervenție pe albia Someșului pentru prevenirea și sancționarea persoanelor care abandonează deșeuri în albia apei. Campania a fost derulată cu sprijinul compartimentului de Protecția Mediului, Poliția Locală, Poliția Națională și Jandarmeria.

Primarul Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre „lupta” dusă de autorități împotriva celor care comit astfel de fapte.

Este o chestiune recurentă pe care o facem noi la Florești, mă refer la aceste campanii de intervenție pe albia Someșului pentru prevenirea și sancționarea persoanelor care abandonează deșeuri în albia apei. Facem asta de ceva timp și mă bucur să văd că lucrurile s-au diminuat ca și amplitudine. Cantitatea de deșeuri pe care o degajăm din Someș sau de lângă albie este mult mai mică față de ce exista până acum. Asta este o consecință la toate măsurile pe care le-am luat.

Se aplică amenzi, se iau deșeurile din Someș. Sunt camere de supraveghere în zonă care lucrează non-stop. Sunt amendați cei care comit asemenea fapte și când nu sunt aceste campanii. Avem foarte multe amenzi aplicat. Am prins foarte mulți din cei care abandonau sau aruncau deșeurile în locurile nepermise. Mulți au fost prinși în flagrant, amendați și obligați să le ridice de acolo. Am am avut și oameni depistați care nu sunt locuitori ai Floreștiului.

Lucrurile se îmbunătățesc și continuăm aceste campanii. Se vede clar o schimbare. Este o îmbunătățire evidentă în ceea ce privește curățenia raportat la ce era acum 4 ani de zile”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Comenteaza