Cum arată noua strategie de dezvoltare a serviciilor sociale a Clujului

Cum arată noua strategie de dezvoltare a serviciilor sociale a Clujului
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, noua Strategie județeană de dezvoltare a serviciilor sociale în județul Cluj pentru perioada 2023-2030.

Strategia conține o sinteză a nevoilor sociale existente la nivelul județului Cluj și stabilește direcțiile strategice de acțiune pentru perioada 2023-2030, direcții care conduc la îmbunătățirea calității vieții copiilor, a persoanelor adulte cu dizabilități și a persoanelor vârstnice prin asigurarea de servicii sociale de calitate și asigurarea celei mai potrivite forme de îngrijire.

Tocmai pentru că ne dorim să asigurăm servicii sociale de calitate, noua strategie este una solidă și a fost întocmită în concordanță cu normativele naționale și europene, în urma consultării publice”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Obiectivul general al Strategiei județene îl reprezintă creșterea calității vieții beneficiarilor de servicii sociale axându-se pe dezvoltarea serviciilor sociale la nivel județean, creșterea calității serviciilor sociale furnizate, reducerea fenomenului de marginalizare și excluziune socială a grupurilor vulnerabile, dezinstituționalizarea și prevenirea instituționalizării, promovarea principiilor de incluziune socială și combaterea discriminării și a oricărei forme de abuz, neglijare sau exploatare.

Totodată, strategia județeană de dezvoltare a serviciilor sociale cuprinde obiectivele strategice generale și specifice, pe următorii 7 ani, în domeniul promovării și protecției drepturilor copilului, protecției și asistenței persoanelor adulte și a persoanelor cu dizabilități, protecției victimelor violenței în familie, a traficului de persoane și a consumului de droguri precum și a protecției și asistenței persoanelor vârstnice.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza