Cum arată şcolile speciale din Cluj în pragul noului an şcolar FOTO

Cum arată şcolile speciale din Cluj în pragul noului an şcolar FOTO
Instituţiile de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj au derulat pe parcursul verii o serie de lucrări de construcţii, amenajări şi igienizări în cadrul imobilelor care găzduiesc şcolile speciale din judeţ.

„În contextul în care noul an şcolar bate la uşă, am dorit să ne asigurăm că şcolile noastre speciale sunt pregătite să primească în bune condiţii copiii cu nevoi educative speciale ce le vor trece pragul în foarte puţin timp şi că vor putea să le asigure condiţii optime de studiu, de recuperare şi de cazare, contribuind astfel la o mult mai facilă integrare a acestora în familie şi în comunitate" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj îşi desfăşoară activitatea nu mai puţin de 11 unităţi de învăţământ special în cadrul cărora sunt şcolarizaţi 1716 elevi şi preşcolari cu nevoi educative speciale având vârsta cuprinsă între 3 şi 21 de ani.

La Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz au fost efectuate lucrări de reparaţii şi zugrăveli în toate încăperile din unitatea de învăţământ - săli de clasă, laboratoare, sala de sport, atelier de practică, săli de grupă, holuri, coridoare, birouri, grupuri sanitare, s-au igienizat toate încăperile din blocul alimentar - sala de mese, bucătărie, oficii, magazie, spaţiile pentru cazare, cabinetul medical şi infirmeria, fiind înlocuite patru geamuri şi 12 uşi de la grupurile sanitare şi băi cu unele noi din material P.V.C.

În cadrul Liceului Tehnologic Special „Samus" au fost efectuate reparaţii la acoperişul terasă al sălii de sport şi al bazei de recuperare, lucrări de zugrăvire în vestiare şi în sălile bazei de tratament. De asemenea, au fost realizate igienizări şi reparaţii în camerele din internat şi din şcoală, iar două săli de clasă şi un cabinet de specialitate au fost amenajate de către elevii care au efectuat stagii de practică în meseriile de construcţii.

La Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz „Kozmutza Flora" s-au derulat lucrări de reparaţii la sistemul de încălzire - cazane şi calorifere în clădirea unităţii de învăţământ şi în internat, zugrăveli la cantină şi în clădirea şcolii, precum şi igienizarea internatului şi a şcolii.

În clădirea Şcolii Gimnaziale Speciale - Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată s-au montat 20 de uşi termopan în sălile de clasă şi parchet laminat pentru clasa pregătitoare, iar lucrările de igienizare au vizat zugrăvirea, în lavabil, a 17 clase, a patru grupuri sociale şi a casei scărilor. În acelaşi timp, s-au raşchetat şi lăcuit cinci săli de clasă, iar sala pentru clasa pregătitoare a fost amenajată conform normelor în vigoare.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă a beneficiat de lucrări de igienizare în clase şi grupuri sanitare iar în cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere s-au igienizat sălile de clasă, s-a montat parchet în incinta lor şi s-au amenajat holul şi sălile de clasă de la etajul 3.
În Şcoala Gimnazială Specială Transilvania Baciu s-au efectuat lucrări de reparaţii ale pereţilor, s-au igienizat şi zugrăvit toate spaţiile interioare, iar învelitoarea de tablă a acoperişului a fost înlocuită.

În cadrul Şcolii Gimnaziale Speciale Dej au fost realizate lucrări de reparaţii curente - zugrăveli lavabile şi semi lavabile, fiind schimbate şi lambriurile de la etajele 2 şi 3.

 

 

Comenteaza