Video Cum arată strategia de dezvoltare a județului Cluj: un nou parc Tetarom, mini-centură, centru pe modelul Romexpo

Cum arată strategia de dezvoltare a județului Cluj: un nou parc Tetarom, mini-centură, centru pe modelul Romexpo

Consiliul Județean Cluj colaborează cu Banca Mondială pentru a realiza o strategie de dezvoltare a județului pe următorii ani.

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre Strategia de dezvoltare teritorială a județului și în ce constă aceasta.

„Noi am reușit să obținem o finanțare de la Banca Mondială pentru a realiza această strategie de dezvoltare. Documentul este în faza de dezbatere la Agenția Județeană de Mediu. Câteva dintre proiecțiile din acest studiu cad în sarcina Consiliului Județean. Este vorba de o implicare financiară în spitalele municipale din județ, excluzând Cluj-Napoca.

Mai conține coridoare de mobilitate durabilă velo și pietonală. Se vorbește și de realizarea unui drum de legătură, o mini-centură între DJ109 din Așchileu și Drumul Național 1F, respectiv Autostrada Transilvania prin localitatea Topa Mică, care este defapt o variantă de ocolire a municipiului Cluj-Napoca prin partea de Nord. Noi tot vorbim de partea de Sud, dar mai este și acea parte care nu are o centură.

Totodată, strategia vorbește despre construirea unui centru expozițional internațional în Cluj-Napoca. Acesta era parte din proiectul Park and Ride-ul de lângă Aeroport. Ar fi cel mai mare și modern din România. Specialiștii Băncii Mondiale consideră că este viabil și necesar. Studiul mai conține și construirea unui centru sportiv metropolitan pe care noi l-am propus în comuna Ciurila”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj a spus că ar mai fi vorba și de un nou parc Tetarom. „Noi l-am propus la Luna, dar el a fost suspendat pentru o perioadă din lipsa finanțelor. În continuare terenul acolo există, iar parcul se va face. Este prins în această strategie și el va fi dus până la capăt”, a adăugat Tișe.

Strategia de Dezvoltare Teritorială a Județului este parte componentă a Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ), document care conține principalele obiective pe care județul urmărește să le îndeplinească în perspectiva anului 2030.

Fiind elaborat de specialiști ai Băncii Mondiale, în baza acordului de asistență tehnică încheiat de Consiliul Județean Cluj în anul 2019, noul PATJ reflectă extrem de fidel actualele direcții și priorități de dezvoltare a județului.

Comenteaza