Cum circulă cele 10.000 de suflete în “orăşelul” de la periferia Mănăşturului

Cum circulă cele 10.000 de suflete în “orăşelul” de la periferia Mănăşturului
Cetăţenii din “oraşul” cu 10.000 de suflete descoperit în urma recensământului pe strada Mehedinţi sunt chemaţi să-şi spună părerea privind circulaţia pe strada lor. Dacă vor fi de acord cu măsura, anul acesta se va introduce în zonă şi o linie de transport în comun, deservită de autobuze.

Primăria a propus instituirea unui sens unic pe tronsonul cuprins între strada Câmpului şi Aleea Retezat, sensul propus pentru derularea circulaţiei auto fiind dinspre strada Câmpului. Propunerea a fost lansată ieri de către primărie.

Primarul interimar Radu Moisin a cerut angajaţilor instituţiei să creeze pe site-ul oficial o secţiune unde să fie anunţată respectiva dezbatere, termenul în care riveranii de pe strada Mehedinţi se pot pronunţa fiind de 30 de zile. "Vorbim de un adevărat oraş care locuieşte pe strada Mehedinţi. Aproximativ 10.000 de oameni. De aceea dorim să se pronunţe cu privire la circulaţia auto din zonă. După ce îşi vor exprima opiniile vom iniţia o consultare finală, urmând să luăm şi o decizie. Sensul unic care se propune pe strada Mehedinţi este strâns legat de introducerea transportului în comun. Dacă se va institui, vom putea să introducem o linie de transport în comun care să deservească această zonă şi care va fi deservită de autobuze. Exista o propunere de introducere a unor microbuze, dar acestea nu fac faţă numărului de călători, suntem convinşi, mai ales cu noile date privind populaţia care locuieşte pe această stradă", a subliniat Moisin.

Despre sensul unic pe strada Mehedinţi, primarul interimar a promis că acesta va face obiectul unei discuţii în şedinţa din luna martie a Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei.

 

 

Comenteaza