Cum demontează fostul preşedinte al Consiliului Judeţean blocarea pistei aeroportului de centura Vâlcele - Apahida

Cum demontează fostul preşedinte al Consiliului Judeţean blocarea pistei aeroportului de centura Vâlcele - Apahida
Fostul preşedinte al Consiiului Judeţean Cluj, senatorul PDL Alin Tişe, acuză azi "politruci" şi "purtători de geantă" că aruncă informaţii eronate în spaţiul public, în cazul pistei de 3.500 de metri a aeroportului care ar fi blocată de centura de ocolire a Clujului, Vâlcele - Apahida, din vecinătate.

Traseul pistei de 3.500 m a fost aprobat în timpul mandatului lui Marius Nicoară la şefia Consiliului Judeţean. Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic şi restul documentaţiilor necesare pistei au fost contractate, urmărite şi gestionate în mod direct de către conducerea aeroportului internaţional, spune TIşe, adăugând că, în schimb, gestionarea Centurii de ocolire - studii, proiectare şi altele - s-a făcut de către Ministerul Transporturilor prin CNADNR.


"De la momentul începerii construcţiei celor două obiective - pistă şi centură, proiectanţii celor două instituţii şi-au coroborat proiectele în permanenţă", spune Tişe. "Întreaga documentaţie care necesita conform legii aprobarea la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, a fost aprobată în plenul Consiliului Judeţean, în unanimitate, de reprezentanţii tuturor partidelor politice".

În plus, spune fostul preşedinte al CJ Cluj, construirea pistei de 3.500 metri nu e influenţată de construirea centurii, "aşa cum eronat se susţine în spaţiul public". "Încercarea unor politruci, care nu au soluţii pentru proiectele Clujului, de a discredita pe cei care au realizat proiecte pentru Cluj, este apanajul oamenilor lipsiţi de valoare şi care în lipsă de soluţii, lansează informaţii eronate în spaţiul public.  Le cer acestor „purtători de geantă" ca, înainte de a lansa în spaţiul public informaţii eronate, menite să dezinformeze şi să le acopere neputinţa, să verifice temeinicia acestor informaţii", conchide senatorul.

Comenteaza