Cum fac performanţă unii directori în societăţile publice

Cum fac performanţă unii directori  în societăţile publice
Noul şef al societăţii Univers T, Valentin Lungu, nu ştie ce venituri încasează şi nici ce cheltuieli are. În schimb vrea să îşi crească organigrama. Şi i s-a mărit.

Consilierii judeţeni au constatat că directorul Univers T, Valentin Lungu, nu are habar despre redevenţa pe care o încasează lunar de la Iulius Mall şi nici nu are conturat un plan pentru dezvoltarea societăţii. În schimb, acesta a cerut permisiunea să facă angajări, motivând că vrea să crească gradul de ocupare a hotelului. În special consilierii din opoziţie, dar chiar şi cei din USL, i-au recomandat lui Lungu să înveţe mai întâi cum stă treaba cu bugetul de venituri şi cheltuieli şi să vină apoi cu o strategie de dezvoltare. Social-democratul Dan Canta i-a indicat şi ce ar trebui făcut cu banii obţinuţi de la Iulius Mall.

Noul director al Univers T a cerut Consiliului Judeţean - în subordinea căruia se află societatea - să i se aprobe lărgirea organigramei cu 11 posturi. Valentin Lungu a precizat că nu este sigur că vor fi ocupate tote posturile în perioada imediat următoare, adăugând că noua organigramă presupune o creştere a personalului productiv. „Ne-am propus ca în anul ce urmează să avem un grad de ocupare mai mare, de aceea trebuie să crească personalul productiv", a comentat şeful Univers T.

Consilierul PDL Alexandru Coroian l-a chestionat pe Lungu despre veniturile preconizate în anul ce urmează dar şi despre un plan de dezvoltare. „Mai întâi trebuie să veniţi cu un plan de dezvoltare, trebuie să ne spuneţi cu cât vor creşte veniturile în cazul în care vă aprobăm această nouă organigramă. Or, dumneavoastră procedaţi invers. Ne puneţi să vă aprobăm organigrama şi de-abia apoi vă gândiţi cum o sa faceţi ca societatea să meargă mai bine", a comentat Coroian. Lămuriri cu privire la nevoia unor noi angajări în cadrul acestei societăţi a cerut şi consilierul PDL Horaţiu Catarig. „Conform acestei organigrame, creşte numărul de angajaţi cu aproape 20%. Este cam mult, având în vedere că nu există o justificare în acest sens", a spus Catarig.

Un alt consilier PDL, Mariana Leş, i-a cerut directorului Valentin Lungu să spună la cât se ridică redevenţa pe care societatea Univers T o încasează lunar de la Iulius Mall. Lungu nu a ştiut, însă, răspunsul. Toţi consilierii l-au ajutat, arătându-i că suma se cifrează în jurul a 47.000 de euro. Consilierul PSD Dan Canta a remarcat faptul că, la final de an, colegii săi din PDL sunt cam răutăcioşi, însă, a subliniat la rândul său că noul director al societăţii Univers T nu prea înţelege cum e cu planul bugetar. „Trebuia să veniţi aici cu un plan de venituri şi cheltuieli pe întreg anul viitor. Să ne spuneţi cum îl creionaţi, ce planuri aveţi. Aveţi un venit important, cum poate fi el exploatat, astfel încât societatea să poată să crească. Eu am mai propus şi anterior să fie exploatat şi dezvoltat terenul de tenis. De asemenea, avem un amfiteatru, ce se mai întâmplă cu el? În Cluj nu mai există un alt hotel care să dispună de un astfel de amfiteatru, ar trebui profitat de lucrul acesta", a comentat Canta. Acesta a arătat că deşi Univeris T mai are un credit accesat pentru reabilitarea hotelului, banca ar fi dispusă să prelungească linia de finanţare, astfel încât să fie modernizat şi amfiteatrul.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a explicat că investiţia pentru reabilitarea amfiteatrului este evaluată la circa un milion de euro. „Va trebui să găsim o soluţie pentru a moderniza acest amfiteatru. Trebuie analizat cum este mai bine să procedăm, dacă mai avem sau nu capacitatea să împrumutăm", a spus Uioreanu. În final, plenul Consiliului a decis să aprobe organigrama societăţii Univers T, în varianta propusă de noul director. Acesta din urmă a promis că va veni şi cu un plan de dezvoltare.

 

Comenteaza