Cum se reconfigurează traficul din Mănăştur

Cum se reconfigurează traficul din Mănăştur
În două dintre cele mai importante intersecţii din cartierul Mănăştur vor fi amenajate sensuri giratorii.

Primăria are în plan construirea a două sensuri giratorii în cartierul Mănăştur. De departe cel mai important va fi amplasat în intersecţia Calea Mănăştur - Câmpului, acolo unde există de ani mulţi semafoare. Într-o emisiune la Realitatea FM, viceprimarul Dan Tarcea a spus că această măsură se impune. „Va asigura o circulaţie mult mai bună. Toate calculele, toate studiile spun că aceasta este soluţia optimă", a dezvăluit Tarcea.

Un alt sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia Mehedinţi - Izlazlui, în imediata apropiere a magazinului Big. Dan Tarcea a explicat că întreaga stradă Izlazului va fi reconfigurată. „Acolo sunt nişte pinteni care încurcă circulaţia, iar maşinile sunt parcate oblic şi blochează o bandă. Vom face parcări paralele cu bordura şi, în faza a doua, vom introduce plata orară. Interesant este că pe Izazului nu avem solicitări de abonamente de parcare, iar cei care parchează acolo o fac fără să fie taxaţi. Măsurile noastre vor deranja probabil 50 de persoane, dar vor face să se bucure câteva zeci de mii, pentru că numărul celor care traversează zona este foarte mare", a subliniat vicerimarul Clujului.

Dan Tarcea a vorbit şi despre lărgirea străzii Câmpului, de la intersecţia cu Mehedinţi. „Strada va avea trei benzi. Vom reduce trotuarul, care pe alocuri are trei metri şi maşini parcate. Acele maşini nu au ce căuta acolo, pentru că este zonă de case, iar automobilele ar trebui să stea în curţi. Estimez că în 15 mai vom începe lucrările şi că acestea vor dura cam două luni", a mai menţionat Tarcea.

 

Etichete
Comenteaza