Video Cum se schimbă bugetul comunei Apahida după mega-scumpirile din ultima vreme

Cum se schimbă bugetul comunei Apahida după mega-scumpirile din ultima vreme

Comuna Apahida are aprobat pe anul 2022 un buget mai mare ca anul trecut, în jurul sumei de 51 milioane lei. Aproximativ jumătate sunt creionați pentru investiții.

Primarul Grigore Fati a fost invitat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) unde a fost întrebat ce modificări va suferi bugetul votat la sfârșitul lunii ianuarie a anului curent, în contextul majorării prețurilor din aproape toate domeniile.

„Ce spun și ce gândesc acum s-ar putea ca în câteva zile să nu mai fie valabil, din cauza acestor scumpirii. Deci, părerea mea este că nu putem previziona ce se va întâmpla. Va trebui să mergem cu pași mărunți, să vedem de azi pe mâine cum o ducem.

Încercăm să prindem niște programe pe PNRR, fonduri europene sau pe celelalte direcții. Acestea ar putea fi salvarea dacă am reuși să primim acei bani de acolo”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul din Apahida.

Printre proiectele și investițiile previzionate pe anul 2022, Grigore Fati a amintit asfaltarea drumurilor și a străzilor, lucrări de canalizare, anveloparea unor blocuri, stații de încărcare a mașinilor electrice, iluminat public sau modernizarea energetică a sediului primăriei.

Fati a mai precizat că, „avântul” dezvoltatorilor imobiliari, în comuna clujeană, s-a mai domolit în ultimele luni.

Comenteaza