Cum se va circula și când ar putea fi gata Piața Lucian Blaga

Cum se va circula și când ar putea fi gata Piața Lucian Blaga

Primarul Emil Boc a dat asigurări că lucrările din zona centrală a orașului avansează și a explicat cum se va se va circula în zona pieței Blaga după finalizarea lucrărilor.

Zona Pieței Lucian Blaga și străzile Emil Isac, Petru Maior și Napoca sunt încă în plin șantier. Primarul Emil Boc spune că lucrările din Piața Lucian Blaga avansează și, în prezent, sunt "relativ în grafic". 

“În Piața Lucian Blaga lucrările sunt relativ în grafic, au termen sfârșit de septembrie să termine partea de carosabil, ei spun că termină totul în noiembrie, cum e contractul, eu le-am spus că au termene intermediare, pe care le-au stabilit prin licitație, de a finaliza anumite străzi. (...) Sunt lucrări complexe, de asta ar părea că nu se lucrează – gazul, canalizarea, cabluri, conducte, dar se lucrează numai că nu se vede tot timpul partea care ține de asfalt și de bordură, care e mai vizibilă, restul sunt mai puțin vizibile”, a explicat primarul Emil Boc, joi, la Napoca FM.

Piața Lucian Blaga va avea patru benzi. Strada Petru Maior, trei. Strada Napoca va fi redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu. Se va extinde spațiul pietonal, în fața Casei de Cultură vor fi o piațetă, piste de biciclete, un stand de taxi și un loc destinat parcării unui autocar, la nevoie. De asemenea, un stand de taxi va fi amenajat și în fața cafenelei Croco. 

Emil Boc a explicat cum se va circula în zona Pieței Blaga după finalizarea lucrărilor:

„În Piața Lucian Blaga vor fi patru benzi de circulație - două vor merge înspre strada Republicii, două vor merge pe Napoca. Strada Napoca va avea două benzi de circulație și pistă de biciclete. Cu alte cuvinte, va fi continuitate de aici înainte, pentru că înainte erau patru benzi din Piața Blaga și se îngustau în trei pe Napoca. Era conflictul acela, că nu avea continuitate. Acum, practic, în Piața Blaga, că vii de pe Moților, că vii de pe Petru Maior, că vii de pe Clinicilor, că vii de pe Victor Babeș, ajungi în Piața Blaga pe patru benzi și te preselectezi - dacă vrei să mergi înainte, pe Napoca, ai două benzi, dacă vrei să mergi la dreapta spre Republicii, Avram Iancu, ai două benzi să o iei la dreapta. Acesta va fi fundamentul benzilor din Piața Blaga".

Primarul a explicat și că, odată cu finalizarea lucrărilor, zona centrală va fi conectată prin piste de biciclete cu gara.

"Se va putea veni cu bicicleta de la gară, pe Horea, Emil Isac, Petru Maior, în Piața Blaga, te întorci pe Napoca sau te duci pe Avram Iancu, te poți întoarce pe Ferdinand și mergi înapoi la gară, deci poți avea un circuit complet de mers pe bicicletă de la gară până în centru”, a mai spus Emil Boc.

 

 

Comenteaza