Video Foto Cum va arăta centrul de DEZINTOXICARE din Cluj-Napoca. Va avea o clădire pentru copii, alta pentru adulți

Cum va arăta centrul de DEZINTOXICARE din Cluj-Napoca. Va avea o clădire pentru copii, alta pentru adulți

PUZ-ul pentru centrul de recuperare din adicții "Noi orizonturi", de pe Valea Gârbăului, dezvoltat de Primăria municipiului Cluj-Napoca și proiectat de Studio 82 SRL, a fost pus în consultare publică. 

Terenul studiat prin PUZ, are suprafața de 10 504 mp, aflat în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca

Comform planșelor publicate de municipalitate, pe acest teren vor fi ridicate 4 corpuri de clădire, cu înălțime maximă P+2: un centru pentru copii, un centru pentru adulți, o sală de sport și un garaj suprateran cu 10 locuri. 

Cum va arăta centrul de DEZINTOXICARE din Cluj-Napoca. Va avea o clădire pentru copii, alta pentru adulți

Arealul se învecinează cu o zonă cu risc de alunecări de teren, fapt pentru care sunte prevăzute mai multe soluții de stabilizare în studiul geotehnic. De asemenea s-a luat în considerare situația actuală a străzii Valea Gârbăului care în prezent nu este reglementată pentru circulația pietonală ci doar tranzitarea acesteia cu circulația auto. Astfel se propune ca într-o dezvoltare ulterioară să se modifice profilul acesteia la 12m fiind posibilă introducerea pe ambele sensuri a unor trotuare de 2 m , fapt ce ar deservii ulterioarelor dezvoltări din zonă.

Pe ansamblul unei parcele, spaţiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa minim 20% din suprafaţa totală şi vor cuprinde exclusiv vegetaţie (joasă, medie şi înaltă).

Proiectul a fost inclus în bugetul local din 2023.

„Vom avea un centru pentru victimele consumului de droguri, inclusiv etnobotanice. Cei mai mulți sunt tineri, care sunt acum tratați prin sistemul psihiatric, dar acesta este diferit de ceea ce au ei nevoie. În 3, 4 ani vom avea un astfel de centru la Cluj-Napoca. Este vorba de copiii noștri, de nepoții noștri, care pot fi salvați. Aceștia vor putea fi tratați mai bine într-un astfel de centru”, spunea primarul Emil Boc, anul trecut. 

 Documentația poate fi consultată pe site-ul primăriei www.primariaclujnapoca.ro la secțiunea Locuire/Strategii urbane/Informarea și consultarea publicului. În perioada 21.03.2024 – 5.04.2024 publicul este invitat să transmită propuneri și observații cu privire la propunerea PUZ pe adresa de mail registratura@ primariaclujnapoca.ro sau la registratura primăriei, Calea Moților nr. 3

 

Comenteaza