Cum va putea fi vizitată cea mai nouă bijuterie arhitecturală a Clujului. S-a aprobat regulamentul de acces

Cum va putea fi vizitată cea mai nouă bijuterie arhitecturală a Clujului. S-a aprobat regulamentul de acces
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consilierii județeni au aprobat, joi, regulamentul de acces şi vizitare a obiectivului turistic „Ansamblu monument istoric Castel Bánffy, sat Răscruci, comuna Bonțida”.

Prezentul Regulament stabilește principalele drepturi și obligații ale proprietarului, administratorului și utilizatorilor obiectivului turistic „Ansamblul monument istoric Castel Bánffy, sat Răscruci, comuna Bonțida” în scopul exploatării și folosirii în condiții corespunzătoare și de durată a acestuia.

Reglementări specifice:

1) Accesul și vizitarea obiectivului turistic sunt asigurate de personalul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Cluj.

(2) Vizitarea obiectivului turistic se face individual sau în grupuri, cu respectarea orarului de vizitare și a condițiilor impuse de prezentul regulament, in baza unei cereri prealabile adresate președintelui consiliului județean și aprobată de către acesta. Capacitatea maximă a obiectivului este de: 100 persoane în clădirea Castelulului Bánffy, 50 persoane în clădirea administrativă C3 și 200 persoane în curtea obiectivului.

(3) Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au dreptul de a interzice accesul oricărei persoane a cărei prezentă sau conduită este considerată a dăuna siguranței celorlalți participanți, obiectivului, reputației sau intereselor instituției.

Orarul de funcționare:

(1) Orarul de funcționare al obiectivului turistic este de luni până duminică între orele 09:00 - 22:00.  Accesul ultimului vizitator individual sau grup poate avea loc cu cel puțin 45 de minute înainte de ora de închidere anunțată.

(2) Orarul de funcționare poate fi modificat prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean Cluj în funcție de sezon sau în cazul unor situații speciale (activități culturale, artistice, filmări și sesiuni foto, delegații străine, etc).

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de voturi. Regulamentul integral poate fi consultat AICI.

Amintim, în urmă cu o săptămână, Castelul a organizat, în cadrul TIFF, cel mai mare eveniment de până acum, la care au participat peste 1.500 de persoane.

Construit în secolul XVIII-lea, Castelul Banffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea annul acesta, în urma finalizării unor ample lucrări de restaurare și conservare, în valoare de aprox. 11,5 mil. de eueo, realizate de Consiliul Județean ca urmare a accesării unui proiect din fonduri europene.

Comenteaza