Video Cum vede șeful județului viitorul Floreștiului: „Ar putea deveni un sector al municipiului Cluj-Napoca”

Cum vede șeful județului viitorul Floreștiului: „Ar putea deveni un sector al municipiului Cluj-Napoca”

Comuna Florești a înregistrat, conform datelor provizorii ale ultimului Recesământ al Populației și Locuințelor, realizat în 2022, o populație rezidentă de 52.735 de locuitori, o cifră de oraș mic spre mediu. Totodată, sintagma de „dormitor” al Clujului este deja folosită de câțiva ani buni.

Datele recensământului de anul trecut confirmă că Florești este cea mai mare comună din România, iar, în ultimii 10 ani, localitatea și-a dublat numărul de locuitori.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost întrebat, la ZIUA LIVE, dacă ar fi nevoie de o regândire a legii, pentru ca Floreștiul să devină un sector al municipiului Cluj-Napoca, dar care să aibă propria administrație pe modeul sectoarelor din București.

Ar putea fi mai bine așa. Îmi este greu să spun acum, dar și eu sunt de părere că asta pare formula optimă. Aici nu este o chestiune de orgoliu, de ambiții, cine, cum se întâmplă. Trebuie găsită formula potrivită. Dacă într-adevăr se ajunge la concluzia prin studii că aceea este ideea cea mai bună, de ce nu?!

Important este să oferi o administrație suplă, cu puțini angajați în administrație, cu servicii de calitate, cu variante de intrări și ieșiri din oraș care să ușureze viața oamenilor. Să ajungi mult mai repede din Florești în municipiul Cluj-Napoca și să nu sufocăm orașul. Să oferim atât celor din Florești, cât și celor din Cluj-Napoca aceleași condiții de viață.

Asta este ideea. De a încerca pe cât putem ca viața oamenilor din comunele din județ să ajungă cât mai aproape de confortul și nivelul de trai din orașele mari. Calitatea vieții nu ține numai de asta, ci presupune un set de factori pe care trebuie să-i ai în vedere atunci când analizezi o zonă, oraș sau comună”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Comenteaza