Dan Diaconescu are viceprimar la Turda. Ştefănie, izolat

Dan Diaconescu are viceprimar la Turda. Ştefănie, izolat
Chiar dacă PDL a câştigat Primăria Turda - printr-un nou mandat obţinut de Tudor Ştefanie - a pierdut, în schimb, majoritatea din Consiliul Local. USL s-a aliat cu PPDD, impunându-l viceprimar pe liderul acestei formaţiuni, Lucian Nemeş.

Pentru că PPDD a făcut o figură bună şi în judeţul Cluj, la alegerile locale din 10 iunie, primarul din Turda, Tudor Ştefănie, se vede acum nevoit să împartă puterea cu liderul acestei formaţiuni politice, Lucian Nemeş. Mai mult, alianţa USL cu PPDD îi va crea un real deserviciu lui Ştefănie, având în vedere că PDL nu va mai avea o majoritate în plenul Consiliului Local Turda.

Teoretic, Tudor Ştefănie a câştigat Primăria Turda, însă la acest moment toate deciziile sale vor putea fi luate doar cu acordul USL. PDL a pierdut majoritatea în plenul Consiliului Local, având în vedere că USL s-a coalizat cu PPDD. În prezent, viceprimarul municipiului Turda a fost numit liderul PPDD Cluj, Lucian Nemeş. Acesta era şi unul dintre consilierii judeţeni ai PPDD, urmând să renunţe la acest mandat în favoarea unui alt coleg de-al său. "Se ştia de la bun început că domnul Nemeş îşi doreşte să vină viceprimar în Turda. De altfel, acesta a şi fost motivul pentru care s-a semnat protocolul cu USL la nivel de judeţ. Maşinaţiile pe care le-au făcut cei din USL şi PPDD sunt de prost gust, nu avea de ce să mai ia mandat de consilier domnul Nemeş, de vreme ce ştia că va veni la Primăria Turda. Dar probabil a vrut să-şi facă imagine", a comentat primarul din Turda, Tudor Ştefănie.

Acesta se arată, totuşi, încrezător în ceea ce priveşte colaborarea cu reprezentantul PPDD. "Este un băiat tânăr. Personal, nu-l cunosc, ca să pot spune mai multe despre el, însă voi avea ocazia de luni înainte. Însă nu văd de ce nu am colabora foarte bine. Până la urmă, proiectele pe care le propunem sunt în interesul comunităţii locale", a comentat Tudor Ştefănie. În prezent, Consiliul Local Turda este format din 21 de consilieri, dintre care PDL şi UDMR, cu care s-a coalizat, numără 9 mandate.

De cealaltă parte, USL, PC şi PPDD, numără 12 mandate (cinci aparţinând PPDD-ului). Primarul Tudor Ştefănie are astfel o opoziţie majoritară în plenul local şi pe deasupra şi un viceprimar PPDD, cu care va trebui să se descurce în executiv. "Eu nu cred că va fi foarte rău. Până la urmă, actualii consilieri locali au mai avut mandate şi înainte. Noi am mai lucrat împreună, aşa încât sunt convins că voi găsi înţelegere. Şi în afară de acest aspect, diferenţa dintre noi şi opoziţie nu este decât de patru voturi", a precizat Ştefănie. În opinia sa, administraţia locală din Turda nu are nevoie să ia decizii care să nască cine ştie ce controverse. "Proiectele mari de finanţare de care Turda avea nevoie fie au fost implementate, fie sunt deja în implementare. În mare, vor fi de luat mai mult decizii care ţin de buget, de fiscalitate. Cu siguranţă vor mai fi şi ceva proiecte de investiţii însă nu văd de ce opoziţia nu are fi de acord cu ele", a spus primarul Ştefănie.

 

 

Comenteaza