De câţi bani este nevoie pentru parcul sportiv din Gheorgheni

De câţi bani este nevoie pentru parcul sportiv din Gheorgheni
Administraţia locală a lansat licitaţia pentru faza I a proiectului care vizează amenajarea unui complex de agrement în zona cartodromului.

Contractul este estimat la 75.000 de lei şi vizează întocmirea studiilor de fezabilitate, urbanistice, geotehnic şi topografic pentru viitoarea bază sportivă pentru care primăria a alocat în bugetul de anul acesta 2 milioane de lei. Deschiderea ofertelor este programată la mijlocul lunii aprilie.

Primăria a anunţat încă din februarie că vrea să amenajeze o bază sportivă de la zeră pe un teren de 9,4 ha din cartierul Gherogheni. Primarul declara că proiectul va avea trei faze: studii geo-topo, plan urbanistic de detaliu, studiu de fezabilitate, realizarea proiectării şi licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar în final, implementarea şi executarea proiectului
Pentru prima fază a proiectului, administraţia a lansat deja o cerere de oferte. Contractul de realizare a studiilor preliminare, care vor nominaliza şi suma pe care primăria trebuie să o investească în complex, se va licita în 15 aprilie şi e estimată la 75.000 de lei. Societăţile interesate trebuie să depună o garanţie de participare de 1.500 de lei, să asigure o garanţie de bună execuţie de 5% din valoarea contractului şi să probeze, ca o cerinţă minimă, că asigură un proiectant cu drept de semnatură atestat de Ordinul Arhitecţilor din Români sau de Registrul Urbaniştilor din România.

Potrivit primarului Emil Boc, terenul deţinut de municipalitate în zona Gheorgheni, de peste 9 ha, nu se pretează unui alt proiect, având în vedere componenta sa geotehnică. Pe un hectar administraţia intenţiona să amenajeze în parteneriat cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) un complex de polo. Amenajarea terenului a încărcat însă costurile standard ale acestui obiectiv cu peste 30%, motiv pentru care CNI a retras finanţarea.
„Sperăm ca până în toamnă să demarăm faza de execuţie a proiectului, iar în 2014 să îl putem da în folosinţă astfel ca pentru 2015, când Clujul este capitală europeană a tineretului, să putem oferi o nouă bază sportivă clujenilor", estima Boc. Primarul a declarat că pentru realizarea obiectivului va fi necesară o investiţie de 1-2 milioane de euro de la bugetul local. Utilităţile complexului vor fi diverse: fotbal, baschet, tenis, atletism, skate park, patinoar, perete pentru escaladare. Clujenii nu vor fi taxaţi la intrare, însă este posibil ca noaptea terenurile de sport să fie închiriate pentru o sumă modică. În bugetul de anul acesta al primăriei, doar pentru construcţie, administraţia a alocat 2 milioane de lei. La capitolul studii de fezabilitate şi proiect tehnic s-au prevăzut în buget 150.000 de lei.

 

 

Etichete
Comenteaza