De ce vrea Boc ca Bazinul Olipic din Borhanci să poarte numele lui David Popovici

De ce vrea Boc ca Bazinul Olipic din Borhanci să poarte numele lui David Popovici

Bazinul Olimpic din cadrul HUB-ului din Borhanci din Cluj-Napoca se va numi David Popovici. Bazinul va fi gata la finele lui 2025. Anunțul făcut de primarul Emil Boc nu a fost pe placul tuturor clujenilor, pe motiv că și Clujul a avut înotători celebri. Edilul a explicat de ce a ales numele tânărului sportiv medialiat cu aur la JO 2024 de la Paris. 

"Noi am început construcția acestui bazin olimpic demult. Bazinul a pornit de la următoarea situație: este nevoie la Cluj de o infrastructură de natație de ultimă generație, ceea ce avem e departe de standardele minimale pentru performanță sau pentru a putea să suți natația ca sport de masă.

În Borhanci, noi nu am mai putut să mergem mai departe cu cartierul de locuințe din pricina instabilității terenului, ne costa 250 de milioane de euro doar ca să stabilizezi o bună parte din cele 65 ha de acolo, apoi să ai și resurse să construiești acolo. De unde bani?

Atunci a apărut ideea, și în urma discuției cu Mihai Covaliu și Camelia Potec, ne-au întrebat dacă am fi dispuși să investim în așa ceva. Nu este o chestiune ușoară, pentru că banii sunt din bugetul local. Am luat decizia să construim un bazin olimpic, după standarde europene. Și am început construcția. Deja ne uităm, cu speranță, ca la final de 2025 să fie gata bazinul. 

Au venit și medaliile lui Popovici. Motivați de ceea ce am văzut la olimpiadă, am propus ca acest bazin să poarte numele lui David Popovici. Evident, va trebui să obținem și acordul pentru nume a marelui sportiv. La momentul în care bazinul se va apropia de finalizare, vom proceda în consecință pentru a obține acordul marelui sportiv. De ce? Pentru că tânărul acesta inspiră. Este emblematic pentru succesul actual al natației. Îmi place pentru că susține sporturile în general și ne spunem să facem asta, ceea ce noi facem la Cluj. El este un model care inspiră, așa cum Nadia Comăneci a inspirat la timpul ei. Trebuie să le arătăm tinerilor că se poate prin muncă, prin perseverență DE ", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Cu costuri estimate la 28 de milioane de euro, construcţia viitorului bazin olimpic se află în derulare, urmând să înceapă lucrările la fundaţie săptămâna aceasta.

Potrivit proiectului, complexul de nataţie care va fi situat în zona Borhaci va include un bazin olimpic de înot de 50 X 25 metri, un bazin olimpic de sărituri de 25 X 12 metri, un bazin de iniţiere şi trei bazine de jacuzzi.

Comenteaza