De săptămâna viitoare, Spitalul de campanie amenjat la Sala Polivalentă va fi desființat

De săptămâna viitoare, Spitalul de campanie amenjat la Sala Polivalentă va fi desființat
| Foto: Facebook/Emil Boc

Spitalul de campanie amenajat la sala Polivalentă în urmă cu circa o lună va fi desființat, a declarat primarul Emil Boc.

Sala Polivalentă a fost transformată în spital e campanie la finalul lunii aprilie, gata să primească 350 de bolnavi de COVID-19 cu simptome ușoare și medii.

“Nu se mai justifică menținerea lui, având în vedere scăderea numărului de cazuri. Nu am internat niciun pacient la Sala Polivalentă, ci doar a fost pregătită pentru intervenții de urgență în cazul în care spitalele n-ar fi făcut față. Până în 9 iunie inclusiv, amplasamentul rămâne în formula actuală. La Sala Polivalentă se vor relua treptat antrenamentele”, a declarat Emil Boc la Europa FM.

Dotările din acest spital de campanie urmează să fie depozitate de ISU pentru a fi folosite în caz de urgență, iar de marți, Sala Polivalentă din Cluj va fi eliberată pentru ca sportivii să poată începe antrenamentele

Spitalul de campanie a fost amenajat din fonduri private, costând aproape 1 milion de lei. 

Lucrările de amenajare de la Cluj au fost realizate în două săptămâni, iar zeci de companii și sute de voluntari au răspuns solicitării de susținere și solidaritate lansată de Auchan. Sala a fost transformată temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, asimptomatici sau cu forme ușoare, cazurile medii și grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești aflate în linia întâi în lupta împotriva Covid-19. Pe lângă cele 358 de paturi, spitalul de campanie din Sala Polivalentă era prevăzut cu zone de luat masa pentru cadre medicale și o zonă de tratament.

Comenteaza