Desfiinţarea sensului giratoriu Câmpului nemulţumeşte şoferii de pe cea mai aglomerată stradă a Clujului

Desfiinţarea sensului giratoriu Câmpului nemulţumeşte şoferii de pe cea mai aglomerată stradă a Clujului
Nicicum nu e bine: sătulă de reclamaţii, Primăria Cluj a desfiinţat sensul giratoriu din intersecţia Câmpului-Mehedinţi, dar reclamaţiile continuă - acum instituţia e acuzată că a luat şpagă de la locuitorii de pe Câmpului sau aceştia au pile la Primărie.

"Stimate domnule primar, cum se poate să luați decizia de a avantaja 1000 de locuitori de pe str Câmpului, pentru a dezavantaja alți 10.000 de pe Mehedinți și străzile adiacente prin desființarea sensului giratoriu de la intersecția Câmpului - Mehedinți? (Doar Edgar Quinet are cel puțin 3000 de locuitori!!!)?", întreabă utilizatorul "Ursu" pe site-ul domnuleprimar.ro. "Vedem cu toții ce bolizi vin de pe Câmpului, și ce rable vin de pe Mehedinți, și atunci singură explicație plauzibilă pentru o asemenea decizie este că cei de pe Câmpului ori au dat mită, ori au foarte multe pile prin Primărie".


""Am o nedumerire", spune şi "Claudiu" pe acelaşi site, "sunt de 4-5 ori mai multe mașini și cetățeni pe stradă Mehedinți, de ce are prioritate Câmpului față de Mehedinți ??? Oare are o legătură cu cei care locuiesc acolo și lucrează la Primărie?".

"Vă mulțumesc în numele tuturor locuitorilor de pe strada Câmpului pentru decizia de a desființa sensul giratoriu de la intersecția cu stradă Mehedinți", adaugă un alt utilizator, Dan Barb. "Sper că pe viitor veți evită luarea unor decizii care favorizează o parte a cetățenilor în defavoarea altora. Totuși țin să va reamintesc că problema NU ESTE rezolvată. În continuare locatarii de pe Câmpului nu au decât o sinura posibilitate de a ajunge în oraș. Ani de-a rândul s-a permis construcția de blocuri și case multifamiliale în zonă fără a se luă măsuri de fluidizare a traficului ( nu mai vorbim de locuri de parcare).Este mai mult decât necesar, chiar cu prețul exproprierilor să realizați cel puțin 2 legături: Strada Frunzișului și Eugen Ionesco. De asemenea trebuie să aveți în vedere joncțiunea cu DD Roșca. Va rugăm să țineți cont că în această zonă se plătesc de către fiecare familie impozite semnificativ mai mari în ciudă faptului că nu avem nici măcar gradul minim de confort ( nici un parc, nici o grădiniță, străzi neasfaltate)".

Primăria are mâinile legate în ce priveşte parcurile, răspunde instituţia: toate terenurile sunt private, astfel că cel puţin un proprietar ar trebui să doneze teren către municipalitate, în acest sens. Nicio vorbă, însă, despre propunerile de căi de acces de pe Câmpului înaintate de Barb.

"Bravo domnule primar ați renunțat la singurul lucru bun care l-ați făcut pentru cei 10.000 de locuitori ai străzi Mehedinți, sensul giratoriu de la intersecția cu stradă Câmpului pentru cei 500 locuitori ai străzi Câmpului care se plâng că stau la coadă în fiecare dimineatza 10 minute. Când veți reface sensul giratoriu sau veți luă alte măsuri pentru rezolvarea problemei?", spune şi Pop.

În răspuns, Primăria arată că a încercat reglementarea situaţiei în zonă deoarece strada Câmpului are drept singur acces către oraș ieșirea la sensul giratoriu cu strada Frunzișului și Islazului. "Strada Mehedinți, chiar dacă este foarte aglomerată și circulația se realizează cu dificultate, oferă și alte posibilități de acces către strada Islazului", arată municipalitatea. "După cum știți, s-a încercat o sistematizare a circulației cu sens giratoriu la intersecția Câmpului - Mehedinți, însa lipsă spațiului nu a permis o funcționare corectă a acestuia, motiv pentru care s-a decis renunțarea la această soluție".

Primăria Cluj-Napoca a anunţat ieri că începând tot de azi sensul giratoriu ce a fost amenajat cu caracter experimental la intersecţia străzilor Câmpului şi Mehedinţi se desfiinţează. Cu acestă ocazie, se revine la reglementarea de circulaţie ce exista înainte de amplasarea sensului giratoriu - strada Câmpului redevine drum cu prioritate. "Decizia a fost luată ca urmare a sesizărilor repetate ale participanţilor la trafic", explică Primăria.

Instituţia arăta ieri într-un răspuns la o sesizare că regulile de circulaţie nu se respectau înaintea instituirii sensului giratoriu, în zonă: maşinile parcate ilegal în intersecţie au determinat imposibilitatea ieşirii în siguranţă a maşinilor de pe Mehedinţi pe Câmpului. În plus, "nici o semnalizare rutieră nu s-a respectat în ce priveşte interdicţia opririi", arăta instituţia.

Amintim, strada Câmpului în zonă, până la sensul giratoriu cu strada Islazului, e extrem de problematică în lumina traficului auto, în special dimineaţa. Miile de clujeni care locuiesc în zona haotică urbanistic a străzii aşteaptă uneori zeci de minute pe acest tronson până să poată depăşi sensul giratoriu.

"Dimineaţa e absolut imposibil să se intre pe strada Câmpului de pe străzile secundare", spunea recent primarul Emil Boc. " Vom comanda un studiu de circulaţie care să ofere soluţii. E într-adevăr o problemă reală, o avem în vedere". Intersecţia grupează două străzi foarte populate: Mehedinţi e cea mai aglomerată stradă din oraş iar pe Câmpului au fost construite sute de blocuri şi case în ceea ce arhitecţii au numit cea mai haotică stradă a oraşului.

Mănăştur e cel mai mare cartier clujean şi printre cele mai dense din ţară, cu aproximativ 80.000 de locuitori. Faptul că blocurile de aici au fost proiectate cu un loc de parcare la fiecare 10 apartamente face ca acum, în special pe strada Mehedinţi, lipsa locurilor de parcare să fie cronică.

 

Etichete
Comenteaza