Dezbatere pentru botezarea aeroportului din Cluj

Dezbatere pentru botezarea aeroportului din Cluj
Poarta aeriană de intrare în Cluj pentru turişti trebuie să poarte un nume, de aceea oficialii Consiliului Judeţean (CJ) au iniţiat o dezbatere pentru a denumi Aeroportul Internaţional.

Preşedintele CJ Cluj Horea Uioreanu a explicat la şedinţa ordinară a forului judeţean de ieri că există trei propuneri de nume pentru a se porni discuţiile pentru borezarea aerogării: Emil Racoviţă, Herman Oberth şi Smaranda Brăiescu.

"Am făcut un studiu împreună cu cei de la aeroportul clujean pe 140 de aeroporturi din Europa şi denumirile acestora nu sunt legate de aviatori ci de personalităţi din istorie", a menţionat Uioreanu. Acesta a adăugat că se va cere un punct de vedere de la universităţile din Cluj, dar şi de la public pentru a se găsi cel mai potrivit nume pentru aeroport, în următoarea perioadă, mai ales că anul acesta instituţia va sărbători 80 de ani de la înfiinţare. Astfel, consilierii judeţeni au avut pe masă la şedinţa de ieri o informare cu privire la această intenţie de a da un nume aeroportului, însoţită de cele trei propuneri, ca punct de plecare pentru identificare acestuia.

Consilierul judeţean Dan Canta a propus, mai în glumă mai în serios, ca aeroportul să poarte numele fostului preşedinte al forului judeţean, având în vedere că oricum turiştii credeau că aşa se numeşte aerogara din Cluj după ce în aeroport a fost expus mai mult timp un banner cu numele Alin Tişe. "Aşa puteam propune şi eu ca aeroportul să se cheme Horia, Cloşca şi Crişan, însă este o chestiune serioasă pe care trebuie să o finalizăm şi o efectuăm, mai ales că aeroportul din Cluj este o poartă de intrare în Transilvania", a conchis Uioreanu.

 

Comenteaza