Din lac în puţ. Parkingul de pe Negoiu ar putea intra pe mâna unui suspect din dosarul de abuz în serviciu al primarului Braşovului

Din lac în puţ. Parkingul de pe Negoiu ar putea intra pe mâna unui suspect din dosarul de abuz în serviciu al primarului Braşovului
Primăria a negociat săptămâna aceasta cu asocierea care a câştigat licitaţia pentru construirea parkingului de pe strada Negoiu.

Municipalitatea a anunţat că va negocia săptămâna aceasta cu firmele desemnate să ridice parkingul de pe strada Negoiu, care ar fi trebuit terminat de anul trecut. Încă din iunie, când a vizitat şantierul, primarul Emil Boc ameninţa că stă cu contractul de reziliere pe masă. Aceasta însă nu i-a mobilizat pe constructori, care au bătut pasul pe loc. Termenul nou de finalizare a lucrărilor pentru garajul de 376 de locuri, 31 decembrie 2016, nu mai poate fi atins.

„Acest parking trebuia sa fie gata în august 2015, dar din cauza problemelor de insolvenţă ale firmei, nu a fost terminat la timp. Avem contractul de reziliere pe masă, dar am discutat cu constructorul posibilitatea de a termina totuşi acest parking", declara primarul, la final de iunie.

Cele două societăţi care au câştigat, în asociere, licitaţia sunt Construdava şi ICCO Energ. Construdava a fost înfiinţată în 2006; principalul asociat este Napocamin SRL cu 50% (firmă controlată de omul de afaceri clujean Ioan Bene).

În acționariat se mai regăsesc doi maramureşeni, Claudiu Cristian Cupcea (25%) și Vasile Mircea Ilea (25%). Această societate cu răspundere limitată tocmai predă şantierul noului sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe care l-a ridicat până la 67-68% şi s-a oprit. Contractul va fi reziliat. „Construdava este o firmă catastrofală, care a avut probleme şi în alte părţi. Ei sunt în insolvenţă, nu ai cu cine lucra", spunea săptămâna trecută Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general.

O firmă care are sediul la aceeaşi adresă şi ca administrator pe Claudiu Cupcea, Dava Invest, întârzie incredibil de mult şi finalizarea lucrărilor de la Liceul Mihai Eminescu. Contractul este încheiat tot cu primăria clujeană. 800 de copii învaţă semestrul acesta în clase improprii pentru că societatea nu a reuşit să termine lucrările la care s-a angajat.

Soluţia întrezărită pentru parking, în urma discuţiilor de la primărie, este ca lucrările să fie preluate de celălalt membru al asocierii, ICCO Energ Braşov. „Trebuie să aşteptăm să vedem dacă îşi asumă proiectul celălalt partener. E o chestiune legală, pentru că ne dorim să nu mai organizăm o altă licitaţie. Ar mai dura doi ani până când am avea parkingul. Cu Construdava nu există nicio şansă să mergem mai departe", a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Din lac în puţ, s-ar putea spune. ICCO Energ este o societate în spatele căreia se află un personaj cercetat în dosarul de abuz în serviciu al primarului PNL al Braşovului, George Scripcaru. Unul dintre acţionarii ICCO Energ este ICCO Electric, firmă aflată în insolvenţă, care aparţine omului de afaceri Călin Filimon Costan.

Scripcaru a fost acuzat de încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către CET Brașov sau Tetkron SRL, societăți deținute de primărie, cu Bepco Ghimbav, societate controlată de Simina Costan, Călin Filimon Costan și Mihai David (fost director al Hidroelectrica), prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăți și scoaterea acestora de pe piață energiei în favoarea BEPCO.

Comenteaza