Discuţii contradictorii între județ și aeroport

Discuţii contradictorii între județ și aeroport
Tensiunile continuă între sindicalişti, conducerea Aeroportului Internaţional Cluj şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. Vineri ar fi trebuit să aibă loc două întâlniri între cele două tabere, dintre care una, însă, nu s-a mai putut ţine. Motivul, unul aparent simplu, pare să le dea bătăi de cap.

Reprezentanţii CJ şi sindicaliştii s-au reunit vineri dimineaţă începând cu ora 09:30 pentru a discuta în prezenţa ministrului Dialogului Social, Aurelia Cristea, despre motivul care îi îngrijorează pe sindicalişti, respectiv garantarea unui credit de 50 de milioane de lei privind investiţia pentru pista de 2.100 m a aeroportului.

CJ a convocat o sedinţă la o oră apropiată întrunirii de la prefectură, respectiv la 10:30. Cum discuţiile de la prefectură s-au precipitat, reprezentanţii aeroportului nu au mai putut fi prezenţi la CJ.

Printr-un răspuns al CJ către Ccnducerea Sindicatului Independent al Regiei Autonome Aeroportul Cluj-Napoca cu privire la mai multe probleme invocate, acesta susţine, printre altele, faptul că experţii aeroportului nu au fost prezenţi la şedinţa convocată.

„Cu regret am constatat faptul că invitaţia adresată experţilor aeroportului de a participa la o şedinţă tehnică astăzi, vineri, 18 iulie 2014, nu a fost onorată de către aceştia, din motive pe care nu le cunoaştem", se arată într-un comunicat al CJ remis către Conducerea Sindicatului Independent al RA Aeroportul Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, sindicaliştii consideră că vicepreşedintele CJ ar fi trebuit să ia măsuri pentru a amâna şedinţa şi pentru a face în aşa fel încât să aibă loc în condiţii optime cele două întâlniri de astăzi.

"CJ a convocat în această dimineaţă o întâlnire între reprezentanţii aeroportului şi cei ai Consiliului Judeţean, asta în condiţiile în care noi aveam stabilită încă de ieri o întâlnire la Prefectură, cu participarea doamnei Aurelia Cristea, ministrul pentru Dialog Social. Întâlnirea de la Prefectura a durat peste două ore, iar până colegii mei au ajuns la CJ pentru discuţii au fost anunţaţi că programul de lucru este până la ora 1 vinerea. 

Când vicepreşedintele CJ, Ioan Oleleu, a observat că a fost depăşită ora începerii şedinţei de la CJ din cauza discuţiile aprinse, nu a luat nicio măsură. În loc să amâne şedinţa, având în vedere că ştia care este situaţia şi a observat că la Prefectură sunt prezenţi atât directorul general al aeroportului, dl. Ciceo, cât şi directori tehnici şi alţi specialişti, nu a făcut nimic", a declarat Gabriel Ene, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Aeroportuare din România.

 

Comenteaza