Dispute pe descentralizare la Cluj VIDEO

Dispute pe descentralizare la Cluj VIDEO
Consiliile județene din țară s-ar putea alege în urma descentralizării cu instituții devalizate, de care vor trebui să aibă grijă. Acest semnal de alarmă îl trage președitnele Consiliului Județean Cluj, care i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă în care își expune nemulțumirile. Vicepremierul Liviu Dragnea însă dă asigurări că instituţiile vor fi transferate cu toate bunurile din dotare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj i-a transmis public premierului Victor Ponta că, deşi l-a susţinut în demersurile pentru elaborarea legii descentralizării, este nemulţumit de efectele pe care această lege le are deja, încă înainte de intrarea în vigoare.

Reprezentanţii Agenţiei de Mediu au confirmat existenţa circularei, dar au precizat că transferul maşinilor nu s-a făcut încă. uioreanu a primit răspuns la scrisoare chiar de la vice-premierul Liviu Dragnea şi, totodată, ministrul Dezvoltării Regionale.

DRAGNEA: SE TRANSFERĂ TOATE BUNURILE

"(...)toate structurile administrației publice centrale care vor fi supuse acestui proces vor fi transferate odată cu toate bunurile pe care le dețineau în patrimoniu la data angajării răspunderii Guvernului pentru acest act normativ. În cursul zilei de astăzi, voi solicita oficial tuturor ministerelor implicate în procesul de descentralizare să nu permită niciun fel de transfer de bunuri de la structurile care urmează să fie descentralizate către cele care vor funcționa în continuare la nivelul administrației publice centrale. În cazul în care s-au făcut deja astfel de transferuri de bunuri, actele respective vor fi revocate, astfel încât autoritățile locale care vor prelua structurile descentralizate să primească resursele integrale", a precizat vicepremierul Liviu Dragnea printr-un comunicat.

Legea descentralizării a fost asumată de Guvern în cursul săptămânii trecute şi va intra în vigoare din ianuarie 2014.


Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza