Video Domeniu schiabil ultramodern la Cluj, pe modelul celor din Austria: „Dorim să facem acest proiect, dar nu după ureche”

Domeniu schiabil ultramodern la Cluj, pe modelul celor din Austria: „Dorim să facem acest proiect, dar nu după ureche”

Consiliului Județean Cluj are în plan edificarea unui imens domeniu schiabil, pe model austriac, în masivul Vlădeasa din munții Apuseni.

Ambițiosul proiect ar urma să fie făcut într-un parteneriat între forul administrativ județean și primăria din Săcuieu. Șeful județului Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre posibilitatea investiției de la Vlădeasa.

Unul dintre noile proiecte pe care vrem să le facem în viitorul mandat este realizarea unui domeniu schiabil în zona Vlădeasa, după modelul celor din Austria. Am avea aici aproximativ 50 de km de pârtii. Masivul Vlădeasa este una dintre cele mai spectaculoase zone turistice montane ale județului.

Aici stratul de zăpadă este unul consistent și foarte rezistent, de până la nouă luni pe an, dacă ne referim inclusiv la zăpada artificială, motiv pentru care acest domeniu schiabil are potențialul de a deveni extrem de atractiv și profitabil.

Este analizată varianta realizării unei conexiuni cu domeniile schiabile învecinate, precum Stâna de Vale sau Arieșeni. Până la demararea acestei investiții ne-am asumat sarcina reabilitării infrastructurii rutiere din zonă, respectiv a drumului județean 103J care face legătura între DJ 103H și Cabana Vlădeasa (11,7km).

Dorim să facem acest proiect, dar nu după ureche, ci cu specialiști austrieci, oameni care se pricep și au mai făcut asemenea domenii schiabile în Austria. Aș putea spune că este un proiect ambițios, unul de viitor. Ne dorim foarte mult să avansăm foarte mult și aici”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Proiectul de la Săcuieu-Vlădeasa prevede:

- realizarea unui domeniu schiabil complex

- cca. 50 de km de pârtie

- 12 instalații moderne de transport pe cablu cu o lungime de 24 km,

- două telegondole prin care să fie legate zonele Rogojel și Barajul Floroiu-Drăgan

- 10 instalații de telescaun.

- instalații de producere a zăpezii artificiale,

- parcări și accese pentru turiști.

Comenteaza