Două noi localități din Cluj își extind rețeaua de canalizare

Două noi localități din Cluj își extind rețeaua de canalizare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă Someș S.A. a predat amplasamentul constructorului care va realiza investiția de extindere a rețelelor de canalizare în localitățile clujene Jucu de Sus și Jucu de Mijloc. 

„Am decis să finanțăm cu 4 milioane de lei extinderea serviciului de canalizare din comuna Jucu. Continuăm, astfel, seria investițiilor în mediul rural, pentru ca un număr cât mai mare de clujeni să aibă acces la acest serviciu public, cu beneficiile de rigoare”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Lucrările principale constau în realizarea unei rețele de canalizare în lungime cumulată de 4.670 de metri. De-a lungul conductei vor fi amplasate cinci stații de pompare a apelor uzate, cu peste 1.100 de metri de conducte de refulare.

În valoare de 3.938.302 lei, investiția este finanțată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Conform reprezentanților forului administrativ județea, termenul de execuție a lucrărilor este de maxim 12 luni.

Comenteaza