Două treimi din bugetul Clujului sunt fonduri UE. Boc: ''Asta ne permie să disponibilizăm fonduri pentru programe sociale''

Două treimi din bugetul Clujului sunt fonduri UE. Boc: ''Asta ne permie să disponibilizăm fonduri pentru programe sociale''

Faptul că bugetul Clujului pentru anul 2024 este alcătuit două trimi din fonduri europene a permis municipalității clujene să disponibilizeze mai multe fonduri locale pentru programe sociale.

''Noi susținem sportul de masă prin aceste vouchere sportive, pe care le dăm elevilor din clasa a III-a, începând cu anul viitor, un ajutor de 500 de lei și care va face diferența, îi vom încuraja și pe părinți și pe copii să pornească activitățile sportive, pentru a avea o viață sănătoasă. Avem și voucherul de 600 de lei pentru cei de clasa a IX-a pentru activități culturale. Am putut face acest lucru pentru că avem două trimi din buget din fonduri europene. Așa am putut să disponibilizăm o parte din banii pe care îi plătesc clujenii pentru aceste proiecte sociale, la care țin foarte mult: nimeni nu e uitat și nimeni nu e abandonat în comunitate'', a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Edilul i-a îndemnat pe care au posibilități să aibă empatie față de cei cu situații dificile. 

''Eu nu am o problemă cu cei bogați, care își fac averea prin munca lor. Eu doar am o problemă și mă supără când văd lipsă de empatie, simpatie față de cei săraci, care au nevoie de sprijinul și solidaritatea noastră ca să iasă din sărăcie. Nu din voința lor au ajuns acolo. De aceea, am extins și acum proiectul prin care acordăm sprijinul la plata chiriei, transportul gratuit, locuințe sociale, etc. Starea de a fi sărac sau bogat e relativă. Dacă nu ai girjă formezi diviziune în comunitate și apare violența, ura, nu mai ai liniștea și calitatea vieții", a mai spus Boc. 

 

Comenteaza